Тримата шишковци - Христо "Коминтерна", Методи Лалов "Самоковеца" и Иво Мирчев "Тялото" - щели да се впуснат в политиката под звуците на "Тайсън кючек"

Политически "фючърс" - бяхме го забравили десетина години

Иво Мирчево и Христо Иванов
Иво Мирчево и Христо Иванов
Антон Тодоров, Фейсбук

Тримата шишковци - Христо "Коминтерна", Методи Лалов "Самоковеца" и Иво Мирчев "Тялото" - щели да се впуснат в политиката под звуците на "Тайсън кючек" на "закопания олигофрен", който пък се готвел за премиер в сянка! Сенчест чалгар - какво по-бутафорно от това. Редки са му керемидите на темето и затова търси сенчестите места - в пряк и преносен смисъл.
Тримата шишковци изглеждат като хора, които са имали лошия късмет да са "зле оженени" и поради това перманентно истерични. Ще си допаднат с Чалгаря. С плеймейтката на Черепа - също. Зад фасадата им са настанени едрите пеликани от костовата приватизация , "гранд" корупцията, както би казал агент "Сашо". Тя е скритият коалиционен партньор на това бъдещо управление. Бойкикев наскоро на точното място - Капитал - директно си поиска от този "бизнес"подкрепа. Те готови са на всичко, ако получат в замяна главата на Гешев - кошмарът, който ги споходи, докато си бяха наумили, че ще се измъкнат със заграбеното.
 
Плеймейтката похотливо-тайно навестяваше един Череп в покоите му - може би, за да се радва на ритоните му. Били впечатляващи - той го казва, Черепът, когото развеселената публика за малко да вкара в парламента! Очаквайте олигархичната ерес да нахлуе там съвсем скоро, а те да бъдат нейни пророци! Ще се опитат да банализират уличната псувня и словесната уродливост. Хаджи нам кой си е фаворит в тази "зона на натрапване на криминалната глупост".
 
"Закопаният олигофрен", за когото не знаем дали е "откопаван някога" даже никога не се е женил - да се чудиш откъде блика истерията му. Може би от внезапно връхлетялата го тегоба, която трябва да поддържа, изпълнявайки ролята си на електорален жрец, която племето безразсъдно му вмени. Напомня анорексична female в състояние на нескрита печал. Мисли, че пълнее, докато трупа електорално обожание от патологичен тип. Оказва се, че всъщност слабее, целият е в нерви от необходимостта да изпълнява поетите ангажименти към заинтересовани лица. Казват, че част от групата му е предварително продадена на същите лица от онова, което умилително наричаме "задкулисие". Политически "фючърс" - бяхме го забравили десетина години.
 
Чалгарят е метафора на абортирана "политическа грешка", изнервена и объркана особа, която излъчва нестихваща болезненост. Когато го чуете да заговори оставя натрапчивото усещане, че се е промъкнал в нечий килер, тършувайки какво да присвои. Разбойнически стан - това ни чака! Отпорът е задължителен, той е, така да се каже, заложен по дефолт. В очакване сме на чакалите. Аз познавам един!

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени