Център за анализи и маркетинг: ГЕРБ води твърдо със 7 % пред ПП, БСП се борят за 4-то място с "Възраждане"

Според Юлий Павлов в парламента ще влязат 6 партии, а още две са на ръба

Социологическо изследване (социологическо проучване)
Социологическо изследване (социологическо проучване) Източник: Zonanews

Две седмици преди изборите разликата между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" е близо 7%, съобщи Юлий Павлов - директор на Центъра за анализи и маркетинг (ЦАМ). По думите му в парламента ще влязат 6 партии, а още две са на ръба.

 

"ГЕРБ-СДС е около 25%, "Продължаваме промяната" – около 18%, следва ДПС с 12,8%, БСП – малко над 11%, "Възраждане" - 10,5%, "Демократична България" – 8,1, след което има две партии, които са на ръба", коментира Павлов.

 

"Затова бих казал, че ще имаме парламент… към момента оценката ми е 6+2. Тези, които биха могли да затвърдят резултата си около 4 процента и да надградят, са "Има такъв народ" и "Български възход". Дали ще го направят през тези десетина оставащи дни е друг въпрос", каза още той.

 

Според него не повече от два милиона и половина ще отидат до урните и се очаква рекордно ниска избирателна активност.

 

Проучването е реализирано между 15 и 19 септември със собствени средства на агенцията, като са анкетирани 1011 пълнолетни.

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени