Циникът Радев: Двете служебни правителства, които назначих стабилизираха страната

Ако това е стабилизацията по Румен Радев, не ни се мисли как ще изглежда дестабилизацията

Румен Радев и Кирил Петков
Румен Радев и Кирил Петков Източник: Труд

Антон Тодоров, политически екзорсист

"Двете служебни правителства, които назначих стабилизираха страната". Това каза Румен Радев в началото на започващите днес консултации за връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Той се срещна с представителите на ПП "ПП". 

 

Казаното от Румен Радев е безочливо. То демонстрира невиждани нива на цинизъм, човекомразие и безпардонност. Казаното от Радев е в пълно противоречие с фактите. А фактите показват ужасяваща инфлация, срив на реалните доходи на хората, на покупателната им способност, на възможността да поддържат дори елементарни свои нужди. 

 

Съдете сами - според омбудсмана 51 % от българите се затрудняват да си плащат сметките за отопление. Това циникът Радев нарича "стабилизация". 

 

Броят на безработните надхвърли 250 хиляди - за циника Радев това е стабилизация. 

 

За два месеца служебното правителство на Радев "стабилизира" държавния дълг с нови 4 млрд. заеми.

 

МВР на Рашков извършва безпрецеденти политически репресии, невиждани през последните 32 г. посткомунизъм. С което направи ни върна в комунистическия тоталитаризъм. Това циникът Радев нарича "стаблизация".

 

Съветници и секретари, а от известно време и министри във второто служебно правителство на Радев, се размятат по тайни сгледи с торбички, пълни с "чудеса". Казват, че там имало пури и ром. Може, но май по-вероятно е да са финикийски пури - казват, че имали особено въздействие върху Радев, правели го "стабилен". Как да не се изока тогава, че държавата е "стабилизирана"!

 

В страната са спрени и замразени всички големи инфраструктурни проекти. Няма пари дори за елементарно пътно поддържане. Циникът Радев нарича това "стабилизация".

 

Вече повече от месец почти всеки ден от Ковид умират по 80-100, а понякога и повече българи. Диктатурата на Радев не прави нищо това да се промени, но хунтаджията го нарича "стабилизация". На хекатомбата!

 

Цените на ток и парно се увеличиха няколко пъти, а цените на храните растат с часове. Това циникът Радев нарича "стабилизация".

 

България е в пълна международна изолация, непозната от десетилетия, основно заради политиката на служебното правителство и лично на неговия демиург Румен Радев. Това същият Радев нарича "стабилизация". 

Официалната статистика обяви преди няколко седмици срив на инвестициите с 64 % - абсолютно безпрецедентни стойности. Циникът Радев нарича това "стабилизация".

 

Ако това е стабилизацията по Румен Радев, не ми се мисли как ще изглежда дестабилизацията!

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени