Цветлин Йовчев: Путин иска да възстанови зоната на влияние на руската империя, в която влиза и България

Украйна воюва за всички европейски държави, които може да попаднат в обхвата на щенията на руския президент Владимир Путин, коментира бившият министър на вътрешните работи

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев Източник: Zonanews

Окончателно българският парламент гласува предоставянето на военна помощ на Украйна. Решението беше взето близо 10 месеца след началото на войната.

 

"То е безкрайно закъсняло. Срамно е, че толкова се забавихме и толкова колебливо решихме и започваме в истинския смисъл да подкрепяме Украйна. Войната, която води Украйна, в известен смисъл е и война за нас. Украйна воюва за всички европейски държави, които може да попаднат в обхвата на щенията на руския президент Владимир Путин", коментира бившият министър на вътрешните работи и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев в студиото на "Bulgaria ON AIR".

 

Той обори позицията на БСП, която настоя президентът да наложи вето на решението. "Истината е, че ако не вземем това решение, ние вече сме взели страна - тогава взимаме руската страна. Да вземеш страната на агресора в едни такъв конфликт, морално е неправилно. Путин достатъчно ясно заяви интересите си, той постави под въпрос съществуването на Украйна като държава и нация, заяви, че зоните на влияние на Русия са били несправедливо отнети. Той иска да възстанови влиянието на Руската империя, в която влиза и България", заяви Йовчев.

 

Бившият МВР шеф заподозря, че хората, които сега не искат да бъде предоставена техника, след няколко месеца ще искат бюджет за утилизиране на същите тези стари боеприпаси.

 

"Ако става въпрос за 20 млн. лв., това е смешно. Не става въпрос за това да изнасяме оръжие и да не си признаваме за това, на всеки му е ясно, че българско оръжие отива в Украйна.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени