Украински военен: С американски ракети Tomahawk може за броени часове да бъде унищожена цялата военна инфраструктура в Крим (ВИДЕО)

По думите му съвременните американски средства за поразяване могат да работат от всякаква дистанция, максимално точно, буквално с хирурическа точност и ефективност

Крилата ракета Tomahawk
Крилата ракета Tomahawk Източник: Twitter

Военната инфраструктура, която Русия е създала във временно окупирания Крим, може да бъде унищожена буквално за броени часове. Това е мнението на украинският полковник Владислав Селезньов, бивш служител на ГЩ на ВСУ, изразено пред интернет проекта "Крым.Реалии".

 

"Ако няколко съвременни есминеца (примерно от ВМС на САЩ) поработят с високоточни ракети Tomahawk, буквално за броени часове ще унищожат цялата военна инфраструктура върху територията на полуострова. Руските генерали и руското военно-политическо ръководство се заблуждават, че са създали непотопяема база  за самолетоносачи. Това е бълнуване", смята той. 

 

По думите му съвременните американски средства за поразяване могат да работат от всякаква дистанция, максимално точно, буквално с хирурическа точност и ефективност. 

 

"Логично е, че в съвременните условия, когато високоточното ракетно оръжие има способността да дейтва на разстояния няколко хиляди километра, е абсолютно без значение географското разположение на една или друга военна база, откъде се извършват изстрелванията. В рамките на днешната война виждаме, че тези ракети, които проникват дълбого в украинска територия, вкл. до Закарпатието, се изстрелват от руснаците от акваторията на Каспийско море", обяснява Селезньов. 

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени