Умирайте спокойно! Правителството на Радев готви мерки!

Вече три месеца цените на ток, вода, газ, сега и парно, галопират стремглаво нагоре

Корабът Вера Су
Корабът Вера Су Източник: Breaking.bg

Иван Михайлов, Breaking.bg

Правителството на Румен Радев готви мерки. Правителството ще обсъжда еди-какви си мерки. Подготвят се мерки за защита на….

 

Вече три месеца цените на ток, вода, газ, сега и парно, галопират стремглаво нагоре. Пак от три месеца правителството, с номинален премиер Стефан Янев, готви мерки за облекчаване на бизнеса. Голямо готвене пада, явно "мерките" не са "заврели" още. Те половината фирми заминаха в небитието заради скъпия ток, но "царедворците" на Радев още "готвят".

 

Докато наготвят няма да останат фирми, на които да помагат. И пенсионерите чакаха мерки, които да компенсират високата инфлация, която им изяде пенсиите. Ще има да чакат. За тази "радева зима"  им препоръчваме  вместо да мрънкат, че мръзнат на студено, да правят лицеви опори и коремно на лоста пред блока.

 

Два месеца вече един панамски кораб, натъпкан с отрови, стои забит в скалите край защитената местност Яйлата. Корабът "Вера Су" е символът на некадърността на служебното правителство на Радев. Там си мешат шапките няколко министри и министерства. Едните викат има замърсяване на водата около кораба, други викат няма.

 

Единствените мерки, които служебното правителство взе, бе да уволни шефа на "Морска администрация". Но пък корабът потъна почти наполовина. С отровния си товар.  Говорителят на правителството изпрати телевизионни екипи да снимат как в събота лично зам.-министър на екологията, с чисто нови каска и яке, взима проби от морето с кофа. Това измислиха.

 

Сега научаваме, че МС готви "мерки" за решаване на проблемите с кораба. Смело може да се каже, че докато хората на Радев решат какво да правят, "Вера Су" ще е потънал отдавна, а Черно море ще е отровено безвъзвратно.

 

През май месец антиваксърът Стойчо Кацаров, станал министър защото отричаше щаба и Борисов, обеща да вземе мерки и да предложи коренно различен, революционен подход срещу Ковид-19. Видяхме го. Уволни директорите на болниците, които изнесоха на гърба си първата, втората и третата вълна у нас. Отмени ваксинацията. След което Кацаров отиде на море.

 

Някакви експерти, математици и лекари алармираха, че идва четвърта страшна вълна, но те бяха обявени за агенти на ГЕРБ, Борисов и мафията разбира се.

 

Сега, в разгара на четвъртата вълна с претъпкани болници и смъртност от над 100 души дневно, Министерството на здравеопазването готви…мерки. Но, по нареждане "отгоре" не смее да прави строги ограничения заради изборите. А след тях кой оцелял, оцелял. Останалите са били "сухи съчки", няма как, такъв е животът. Нищо лично само бизнес. Умирайте спокойно! Правителството готви мерки!

 

Бойко Рашков-Дамаджаната също готви мерки за изборите. Той от два месеца знае кой купува и продава гласове. След "мерките" му на предишните избори от над 1000 досъдебни производства, според стъкмистиката на МВР, няма образувано или внесено нито едно дело в съда. Няма и осъдени. Но…мерки има.

 

От май месец кабинета на Радев подготвяше мерки за компенсиране на пострадалите бизнеси от пандемията. В резултат спряха и мярката 60 на 40. Спряха всичко. Сега готвели други мерки. Няма страшно. Всъщност коефициентът на полезно действие на правителството на президента е минус. Много крякане и вой първоначално, чистки и изчегъртване. И до там. Тоест доникъде.

 

Чудя се на Стефан Янев. Под ръка му е най-добрият енергиен експерт в страната Антон Кутев, бивш депутат от БСП и бивш член на борда на ЧЕЗ цели три години по време на Тройната коалиция. Нищо, че по образование Кутев е специалист по "Икономика на киното и телевизията" от Москва. В момента Кутев е рупорът на служебния кабинет, а никой не ползва експертизата му на енергиен специалист. Колко жалко. Така, че спете спокойно деца, корабът "Вера Су" потъва нормално, както потъва и държавата под диригентската палка на Румен Радев. Взимат се мерки! Това е най-важното.

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени