Виктор Димчев за даренията към ДБ от Nexo: Това всъщност е мафията

Така управляват почтените

Виктор Димчев
Виктор Димчев Източник: Facebook

Виктор Димчев
Фейсбук

След дни на мънкане и отричане, най-демократичната българска партия си призна, че 1/5 от даренията й за 2022-ра и ок. 15% от всички дарения, които е получила за революционните последните години, са с произход една-единствена фирма - Nexo. И по-точно секретарките в тази фирма.

 

Любезно бих искал да добавя, че допълнително ок. 8% от всичките им дарения са дело на личния шофьор на кмета на Слатина - Жоро, който е дарил от личния си джоб почти 200 000 лева на ДаБГ за периода. Самият Жоро Кмета е дарил допълнително приблизително 200 000 лева на ДаБГ за същия период.

 

Жоро Кмета и неговият бизнес съдружник, представляван от сина му, са дарили близо 20%, тоест 1/5 от всички пари, с които съществува партия ДаБГ. Дотук близо 35%, тоест 1/3 от даренията на ДаБГ за 2021-2022, са направени от точно ДВЕ фирми, през подставени лица.

 

Отделно от това един много известен бизнес могул е дарил 330 000 лева на същата партия за същия период, приблизително 10% от всичките дарения на партията. Отделно същият човек е дарил и на друга партия - ВОЛТ, като мандатоносител на партия ПП, едни 150 000 лева.

 

На същата партия ВОЛТ е дарила 150 000 лева и дългогодишната ПР-ка на "Лукойл" - Диана Дамянова. Срещу два пъти по толкова - 310 000 лева - си е купил министерски пост чрез партийни дарения и бившия министър на куриерските услуги.

 

Почти 2/3 от всички пари, дарени отделно на ДБ и на ПП са с произход няколко офиса от хора, които съставляват гръбнака на промяната. Хора от тези офиси днес са на държавни заплати, в държавни банки, като депутати, били министри, назначени по бордове и на апетитни позиции, в Давос и къде ли не.

 

Повече от половината от годишните дарения на двете партии са дело на хора, които могат да се съберат в малък микробус и да отидат на тиймбилдинг. Опс, изненада! хората, дарявали на двете партии са едни и същи, и дори са ходили заедно на тийм билдинг по своите фирми.

 

И за финал, за да е още по-интересно - почти всяка стотинка, дарена в партия ДаБГ, е била предарена в коалиция ДБ (или някъде другаде). Повечето от парите в партия ВОЛТ са предарени в коалиция ПП. Всички пари от партия БСП са изхарчени в коалицията БСП за България.

 

За финал, парите от предизборната кампания на ДаБГ от 2017-та се събираха в ЛИЧНАТА банкова сметка на Христо Иванов, защото нямаше друг вариант. Тези стотици хиляди левове още не са отчетени.

 

Така управляват почтените. Това всъщност е мафията. Да си знаете.

 

Още от "Мнения и анализи"

Русия няма потенциал за провеждането на няколко настъпателни операции

Руските твърдения, че в края на януари силите на РФ са постигнали териториални успехи в Запорожка област, са били информационна операция, целяща да разколебае украинските сили, отбелязват от ISW

Прочетете повече прочетете повече

Калина Андролова за "Несполучливата инвестиция ПП"

Българският гражданин трябва да знае, че натрупаните заеми на "Булгаргаз" са за един милиард и петстотин милиона лева към БЕХ и Министерство на енергетиката, и ще бъдат изплатени през цената на газа, пише Андролова

Прочетете повече прочетете повече

Фоторепортерът Цветан Томчев с писмо до СЕМ и БНР: Уволнете Волгин, той не е журналист, а пропагандист

Повод за гневната реакция на Томчев е скандален пост във Фейсбук на Волгин, оправдаващ Народния съд, виновен за смъртта на хиляди българи след 1944 година

Прочетете повече прочетете повече

Евродепутатът Асим Адемов: Тези шарлатани Кирил Петков и Асен Василев върнаха в страната ни Рашков и Рашковщината

Какво по-логично от това, след толкова години на преход, да се прегърнат, напр. един комунистически следовател като Бойко Рашков и един комунистически прокурор като Атанас Атанасов, пише Адемов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени