Виктория Василева от ИТН: "Време е за ново говорене" - може би в стил Тошко Йорданов?

Част от нашите сънародници са решили отново да проверят валидността на правилото на д-р Джонсън за втория брак - триумф на надеждата над опита

Виктория Василева
Виктория Василева Източник: NOVA
"Мотото на нашата кампания този път е "Време е за друго". Време е за много дружи неща. Ново говорене, друг вид отношение към политиците, друго отношение на хората към институциите и на политиците към закона". Това заяви в ефира на "Здравей, България" по NOVA главният секретар на "Има такъв народ" Виктория Василева.
 
Празни думи на една изпразнена от смисъл формация, на един изпразнен от смисъл Чалгар, празни думи на човек, който преди двадесет години беше от най-близкия кръг на тогавашния главен секретар на СДС Христо Бисеров. Изобщо - празнота. Това остава, когато човек слуша претенциозните заявки на случайниците в политиката, събрани под ироничното наименование "Има такъв народ". Не, българският народ не е това. Той не е чалгарски, той не е клиентелистки, той не е заслужил да бъде лъган за пореден път. А от ИТН направиха точно това - със злополучното си пребиваване в злополучното 45-то НС те показаха, че са нещо повече от грешка. Те са ненужен апендикс в българската политика и като всеки апендикс могат внезапно да се възпалят и да замърсят средата вследствие на това. 
 
Виктория Василева говори претенциозни и напълно изпразнени от адекватност клишета. Клишета, които са в пълно противоречие с поведението и говоренето на ключови представители на тази безсмислена формация в последното 45-то НС. Нов език ли? От кого, от Тошко Йорданов, който псува журналистки в ефир. От Тошко Йорданов, който заплашва да реже крайници на журналисти от същата NOVA. Нов език от Тошко Йорданов и другите "сценаристи", които се надпреварваха в злополучното 45-то НС да обиждат, клеветят и да говорят неистини?! Глупостите за "Джипко Бибитков" ли са новото ниво на политически разговор, който от ИТН вече въведоха. За какъв нов език става дума, когато лидерът на тази партия не може да понесе пет минути нормален разговор в диалагов режим. На петата минута той налага монологичността и всички разговори за "новия език", "новото поведение" и т.н. отиват по дяволите. 
 
"Има такъв народ" пренебрегнаха основното си обещание заради, което уж бяха създадени - мажоритарните избори. Видяхме, че прехвалените им специалисти са въздух, даже не и под налягане. Колко струва "професионализма" на юристката Ива Митева-Рупчева, след като си позволи да чете ЕГН-та на депутати в ефир, от трибуната на НС при това с глуповатото обяснение, че така са й подадени от сътрудниците й?! Чудно ли е тогава, че имат толкова несъвършенства законите приемани в предишни НС, след като същата Рупчева е била на практика последната инстанция като шеф на правна дирекция в НС, която е нанасяла последни корекции в законопроектите, преди те да бъдат приети от парламента. 
 
Но, както по всичко изглежда, част от нашите сънародници са решили отново да проверят валидността на правилото на д-р Джонсън за втория брак - триумф на надеждата над опита. Опитът показва, че разочарованието им и този път ще е голямо. И много по-скоро, отколкото във всеки друг случай.

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени