Внимание, говори прикачният инвентар на мракобесната ДС

Бившето офицерче от Държавна сигурност Николай Радулов, а днес "професор" по национална сигурност в НБУ, сметна за нужно да ни осведоми преди няколко дни със следното свое заключение: "Българските специални служби се изложиха и тази година". Истината е, че този т.н. "проф." отново се изложи и стана за смях с поредния си неадекватен коментар.

Николай Радулов като активист на партията на Николай Бареков ББЦ
Николай Радулов като активист на партията на Николай Бареков ББЦ

Антон Тодоров

Бившето офицерче от Държавна сигурност Николай Радулов, а днес "професор" по национална сигурност в НБУ, сметна за нужно да ни осведоми преди няколко дни със следното свое заключение:
"Българските специални служби се изложиха и тази година".
Истината е, че този т.н. "проф." отново се изложи и стана за смях с поредния си неадекватен коментар. На това се казва да наричаш бялото черно.

Нека отворим архивите на някогашната мракобесна ДС и видим какво е правило офицерчето от ДС, какви "успехи" е постигало през 80-те г. на миналия век, проваляло ли се е и какви "постижения" е имало, когато е било деветата дупка на кавала в репресивната ДС. И на какво отгоре се пъне да дава оценки на днешните служби. Ето какво пише в личното му кадрово дело /ЛКД/:

"Бил отговорник за комсомолската група в отделение ДС и секретар на офицерското комсомолско дружество. Др. Радулов от началото на 1985 г. е секретар на УК на ДКМС при Ленинско РУ на МВР...Лейт. Радулов членува в БКП от 1983 г. Включва се активно в мероприятията на ППО. Избиран е за секретар на офицерското комсомолско дружество при РУ и за секретар  на УК на ДКМС. Член е на Президиума на Ленински РК на ДКМС...От ръководените 13 агенти над 2/3 са вербовани от него като болшинството са от младежки среди, имащи възможност да долавят и подават сигнали за негативни прояви от най-различен характер. Тези възможности обаче не се използват в пълен обем, поради което значителна част от агентурата е слабо продуктивна. Оттук и малкия брой на сигналите, по които работи др. Радулов и активните дела на производство при него. Причините за това са от чисто субективен характер и се коренят в изградения неефективен стил и метод на работа. Преди всичко това е липсата на целенасоченост и конкретност в работата с агентурата, неритмичност на срещите, недиференциран подход в работата с всяки сътрудник.
В работата по делата не влага оперативно майсторство и комбинативност, поради което по водените през атестационния период 4 дела почти не е включил своя агентура. Няма активност и настъпателност, която да съответства на напегнатата оперативна обстановка. Работи по-добре по линия на общата профилактика като използва вооенно-полевите лагери за средношколците…Съществуващата вътре в него класова омраза към противника не може да намери реализация в практическата му работа и най-вече в работата му по активните дела на оперативен отчет. Ето защо в болшинството случаи въпросите на агентурно-оперативната работа се разглеждат и решават от него в чисто теоретичен план. Необходимо е др. Радулов да измени коренно подхода си при решаване на задачите, за се стреми да постигне пълно покритие и единство между теория и практика, между думи и дела. В противен случай въпреки потенциалните възможности, които притежава, ще се обезличи като оперативен работник агентурист".

Край на цитата! След подобни "успехи" и "постижения" на "проф."-ченге от ДС, аз не бих го допуснал да работи като портиер, камо ли да трови общественото съзнание от екраните на телевизиите и в аудиториите на университетите. Преди няколко месеца същият бивш офицер от ДС Николай Радулов се жалваше, че в България се връщали методите на ДС. Абсурдна история, но тя е такава, защото съучастваме в нея, докато позволяваме омерзителни типове да се шляят по екраните на националните телевизии! Просто е – бойкотирайте ги!

 

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС`

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС``

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС```

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС````

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС`````

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС``````

Още от "Мнения и анализи"

Изследване на БАН опроверга руската пропаганда: Всеки втори е на мнение, че мястото на България на геополитическата карт

Предмет на изследване е колективната идентичност на съвременните български граждани, разгръщаща се по оста национална-наднационална-етническа и локална

Прочетете повече прочетете повече

The Economist: Доналд Тръмп е най-голямата заплаха за човечеството през 2024 г.

Какво би означавала победа на Тръмп на президентските избори в САЩ следващата година в свят, в който Русия, Китай и Иран координират усилията си за изграждане на нов световен ред

Прочетете повече прочетете повече

Д-р Любомир Канов: Америка взе от мен всичко, което можех да ѝ дам и аз получих от нея онова, което бях заслужил

Срещу годините, които посветих на своята работа и практика в Америка, аз получих заслуженото си място в тяхното общество, тяхното уважение и запазих личното си достойнство, което през всичките 40 години живот преди да емигрирам беше потъпквано в родната България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени