Внимание, говори прикачният инвентар на мракобесната ДС

Бившето офицерче от Държавна сигурност Николай Радулов, а днес "професор" по национална сигурност в НБУ, сметна за нужно да ни осведоми преди няколко дни със следното свое заключение: "Българските специални служби се изложиха и тази година". Истината е, че този т.н. "проф." отново се изложи и стана за смях с поредния си неадекватен коментар.

Николай Радулов като активист на партията на Николай Бареков ББЦ
Николай Радулов като активист на партията на Николай Бареков ББЦ

Антон Тодоров

Бившето офицерче от Държавна сигурност Николай Радулов, а днес "професор" по национална сигурност в НБУ, сметна за нужно да ни осведоми преди няколко дни със следното свое заключение:
"Българските специални служби се изложиха и тази година".
Истината е, че този т.н. "проф." отново се изложи и стана за смях с поредния си неадекватен коментар. На това се казва да наричаш бялото черно.

Нека отворим архивите на някогашната мракобесна ДС и видим какво е правило офицерчето от ДС, какви "успехи" е постигало през 80-те г. на миналия век, проваляло ли се е и какви "постижения" е имало, когато е било деветата дупка на кавала в репресивната ДС. И на какво отгоре се пъне да дава оценки на днешните служби. Ето какво пише в личното му кадрово дело /ЛКД/:

"Бил отговорник за комсомолската група в отделение ДС и секретар на офицерското комсомолско дружество. Др. Радулов от началото на 1985 г. е секретар на УК на ДКМС при Ленинско РУ на МВР...Лейт. Радулов членува в БКП от 1983 г. Включва се активно в мероприятията на ППО. Избиран е за секретар на офицерското комсомолско дружество при РУ и за секретар  на УК на ДКМС. Член е на Президиума на Ленински РК на ДКМС...От ръководените 13 агенти над 2/3 са вербовани от него като болшинството са от младежки среди, имащи възможност да долавят и подават сигнали за негативни прояви от най-различен характер. Тези възможности обаче не се използват в пълен обем, поради което значителна част от агентурата е слабо продуктивна. Оттук и малкия брой на сигналите, по които работи др. Радулов и активните дела на производство при него. Причините за това са от чисто субективен характер и се коренят в изградения неефективен стил и метод на работа. Преди всичко това е липсата на целенасоченост и конкретност в работата с агентурата, неритмичност на срещите, недиференциран подход в работата с всяки сътрудник.
В работата по делата не влага оперативно майсторство и комбинативност, поради което по водените през атестационния период 4 дела почти не е включил своя агентура. Няма активност и настъпателност, която да съответства на напегнатата оперативна обстановка. Работи по-добре по линия на общата профилактика като използва вооенно-полевите лагери за средношколците…Съществуващата вътре в него класова омраза към противника не може да намери реализация в практическата му работа и най-вече в работата му по активните дела на оперативен отчет. Ето защо в болшинството случаи въпросите на агентурно-оперативната работа се разглеждат и решават от него в чисто теоретичен план. Необходимо е др. Радулов да измени коренно подхода си при решаване на задачите, за се стреми да постигне пълно покритие и единство между теория и практика, между думи и дела. В противен случай въпреки потенциалните възможности, които притежава, ще се обезличи като оперативен работник агентурист".

Край на цитата! След подобни "успехи" и "постижения" на "проф."-ченге от ДС, аз не бих го допуснал да работи като портиер, камо ли да трови общественото съзнание от екраните на телевизиите и в аудиториите на университетите. Преди няколко месеца същият бивш офицер от ДС Николай Радулов се жалваше, че в България се връщали методите на ДС. Абсурдна история, но тя е такава, защото съучастваме в нея, докато позволяваме омерзителни типове да се шляят по екраните на националните телевизии! Просто е – бойкотирайте ги!

 

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС`

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС``

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС```

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС````

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС`````

Документи от личното кадрово дело на Н.Радулов като офицер от ДС``````

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени