Военен експерт: По-голямата част от щаба на Черноморския флот вече е напуснала Крим (ВИДЕО)

По-рано беше съобщено, че руският Черноморски флот е сменил командира си. Сега на този пост е вицеадмирал Виктор Соколов

Олег Жданов
Олег Жданов Източник: Скрийншот/Youtube

Русия е преместила по-голямата част от щаба на Черноморския флот от временно окупирания Севастопол в Крим в град Новоросийск. Това съобщи известният военен експерт Олег Жданов в преданатето Ходороковски LIVE.

 

"Путин отстрани командира на Черноморския флот. И най-важното, той е обвинен за загубата на флагмана - крайцера "Москва" и обезглавяването на флота. Опитаха се да запазят в тайна назначението на нов командир. И буквално на третия ден след назначаването му китайски дрон удря покрива на щаба на ЧФ в Севастопол. И той си лети спокойно, бавно над залива, обстрелван с леко стрелково оръжие. Лесно се блъска в покрива и се взривява", обяснява експертът.

 

Именно след това част от щаба на Черноморския флот е преместен в Новоросийск. Според Жданов след такъв "инцидент" вече и новият командир трябва да бъде отстранен.

 

По-рано беше съобщено, че руският Черноморски флот е сменил командира си. Сега на този пост е вицеадмирал Виктор Соколов.

 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени