Военен експерт: Путин ще воюва в Украйна до последната рубла в бюджета, ако не до последния руснак

Българската държава фатално закъснява с превъоръжаването, категоричен е кап. Васил Данов

Капитан I ранг о. з. Васил Данов
Капитан I ранг о. з. Васил Данов Източник: Zonanews

Не е вярно, че вкарваме региона ни в напражение след новата военна помощ, която ще дадем на Украйна. Не можем да питаме агресора какво да правим и какво ще му бъде удобно ние да направим. Това заяви в студиото на "Добро утро, Европа" военният експерт и член на Атлантическия съвет на България кап. Васил Данов.

 

Като член на НАТО ние имаме право да направим това, което сметне правителството и Народното събрание. Тези не голям брой ракети, които са с изтекъл срок на годност и са дефектни, няма да се отразят на боеспособността на армията ни. Ние даваме ракети, които не можем да използваме. Не е станало нищо страшно.

 

Васил Данов обясни, че електрониката на насочването на ракетите, които ще предоставим на Украйна е дефектна. Украинската страна има възможност да ги ремонтира, а ние нямаме такива, каза още той. Ние към момента няма да дадем ракети за С-300, които работят, докато нямаме нови, а и помощта от САЩ за Украйна ще продължи, допълни експертът.

 

Не се знае кога тази война ще завърши. Режимът на Путин ще воюва до последната рубла в бюджета, ако не до последния руснак. Напрежението върху руската икономика е голямо.

 

Българската държава фатално закъснява с превъоръжаването, категоричен е кап. Васил Данов. У нас не е закупена нито една модерна система за бойни действия - кораби, самолети или танкове и транспортьори, отбеляза той.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени