Военен експерт: Руските окупатори живи от Бахмут няма да излязат, ще ядат плъхове

Полк. Пьотр Черник отбелязва, че най-правилна е украинските военни да отрежат напълно достъпа на руснаците до логистични пътища

Украински военни
Украински военни Източник: Telegram

Силите за отбрана на Украна постигнаха тактически успех след освобождаването на селата Клещеевка и Андреевка, намиращи се на 8 км от Бахмут, но да се говори за освобождаването на града-крепост още е рано, заявява в интервю за  Obozrevatel  военният експерт, полк. Пьотр Черник.

 

"Направена е огромна крачка напед по посока оперативното обкръжаване на Бахмут. Руснаците ще се сражават до смърт за запазването му. Защо? Защото той има политически смисъл. Путин каза, че са го превзели, награди ги. Като знаем , че руснаците умеят масово да умират за родината, за величието й", в конкретния случай за Путин, то те това ще направят. Няма да могат да го напуснат", отбелязва експертът. 

 

Полк. Черник добавя, че най-добрият сценарии, който може да се случи през близките седмици - това е оперативното обкръжване на руснаците в Бахмут. Тогава ще се случи поставянето на единствения път Т-0513 под огневия контрол на украинската артилерия. 


"Що се отнася до самата битка за Бахмут, то аз не съм уверен, че тя трябва да се прави по начина, който руснаците прилагат. Ще припомня, че руснаците превземаха Бахмут на огромни маси пушечно месо. Ние не можем да си позволим да хвърляме нашите войници с хиляди, тъй като Бахмут трябва да бъде взет. По-мъдро е да отрежем цялата логистика на врага, така че те да започнат да ядат плъхове. Мисля, че така ще стане", заявява Черник.  

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени