Военен експерт: Украйна трупа оръжие и през септември може да започне контранастъпление (ВИДЕО)

Това заяви полковникът от резерва Олег Жданов

Олег Жданов
Олег Жданов

Програмата "ленд-лийз" ще продължи 2 години, САЩ са решили да превъоръжат Въоръжените сили на Украйна. Бойци от ВСУ продължават своето обучение на Запад. Украйна трябва да направи отделна войскова групировка, за да проведе контранстъпателна операция. За реализацията й в момента се подготвят резерви и се трупа западно оръжие. Това заяви пред TCH военният експерт Олег Жданов. 

 

Военната операция на украинската армия за освобождаването на окупираните от руснаците територии в едно или няколко направления може да започне още през септември. Последващото развитие на настъплението ще се развива в условията на механизма на програмата "ленд-лийз", добави той. 

 

"Това, че рано или късно ще има контранастъпление е сигурно. Ако не сега, то след месец, когато заработи процедурата по "ленд-лийз". И тя ще работи две години, ако съдим по създадения военен орган за управление на помощта за ВСУ. Мисля, че това е дългосрочна програма за превъоръжаване на Въоръжените сили на Украйна", отбелязва полковникът от резерва. 

 

"Когато се върнат от обучение военнослужещите и когато постъпи въоръжението, то ние ще бъдем готови за контранастъпателни действия на едно или няклоко оперативни направления. В най-добрия случай това може да започне през септември", прогнозира Жданов. 

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени