Военният експерт Олег Жданов: Американците няма да чакат Путин да взриви АЕЦ, ще го докопат дори и в бункера му (ВИДЕО)

Путин е наясно, че военно поражение няма да му бъде простено, отбеляза още Жданов

Военният експерт Олег Жданов (вдесно) в интервю за Радио НВ
Военният експерт Олег Жданов (вдесно) в интервю за Радио НВ Източник: Скрийншот/Youtube

Руският диктатор Владимир Путин няма да може да нанася ядрени удари или да взривява атомни електроцентрали в Украйна. Всички тези негови планове ще бъдат разкрити предварително и ще бъдат нанесени превантивни удари по бункера му. Това каза военният експерт Олег Жданов в  интервю  за украинското "Радио НВ".

 

"Русия едва ли ще взриви атомни реактори в Украйна. Според него този план не може да се реализира за ден-два. Това трябва да е планиран саботаж за довеждане на реактора до критично състояние, за да може да се взриви. Но това ще се забележи, целият Запад, всички западни разузнавателни служби ще знаят за това", заявява военният експерт.

 

"Не мисля, че Западът ще седи и ще гледа как Русия подготвя тази терористична атака. Както казаха представители на същото западно разузнаване, щом се говори за използването на оръжия за масово унищожение (САЩ поне така казаха, Обединеното кралство също), те си запазват правото да нанесат превантивен удар по центъра за вземане на решения, а това е [бункерът на] Путин. Повярвайте ми, те знаят къде е той, кога се движи. И да докопат Путин днес не е толкова голям проблем", каза Жданов.

 

На въпрос защо досега не е е решен "проблемът Путин" по този начин, бившият полковник от ВСУ заявява:
"Не може да бъде решен проблемът с ликвидацията на Путин, докато не се осигурят гаранции за стабилността на ситуацияат в Русия по време на неговата ликвидация. В момента, в който се намери такава сила, която да гарантира на Запада, че държат ситуацията под контрол и се договорят за по-нататъшното съществуване на Русия, повярвайте ми, ще бъде проведена операция за решаването на "казуса Путин". 

 

На въпрос какво да се очаква след масираните ракетни обстрели на 23 ноември, Жданов коментира, че ситуация ще се повтори. "Работата е там, че Русия няма друг изход: или губят на бойното поле, или заставят Украйна да подпиша капитулация и да прекрати войната като признае окупираните територии към днешна дата и победата на Русия. И единственият останал способ, който РФ може да използва е създаването на такава критична ситуация с енергосистемата на Украйна. Затова мисля, че те ще продължат в тази посока", подчертава военният експерт. 

 

Появи се информация, че олигархът Евгений Пригожин подкопава режима на Путин. Според руски медии Пригожин иска да създаде собствена политическа сила, която ще има за цел възраждането на Руската империя. Путин е наясно, че военно поражение няма да му бъде простено, отбеляза още Жданов.

 

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени