Явор Дачков: Имаме отвратителна опозиция, тя не може да донесе надежда

Да следят дали г-н Трифонов ще стъпи в парламента. Обзалагам се, че той няма да ходи на работа, коментира още Дачков

Явор Дачков
Явор Дачков Източник: БНТ

"Виждам фашизоидния изказ на Тошко Йорданов и хулиганския изказ на Хаджигенов. Мисля, че Борисов прави грешки, защото е в "нарцистична травма" в момента. Той трябваше да представи ГЕРБ с "човешко" лице, а изтипоса пак Караянчева за председател на НС, Атанасова за председател на ПГ на ГЕРБ и Даниел Митов за кандидат за премиер", коментира журналистът. Даниел Митов става за контакт с американското посолство, но не и да управлява. Борисов трябваше да покаже, че партията му има и друга възможност да управлява", каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

 

"Да следят дали г-н Трифонов ще стъпи в парламента. Обзалагам се, че той няма да ходи на работа. Дали същите критерии ще бъдат приложоени към Станислав Трифонов? Аз мисля, че не. Добре е, че Борисов се скри, но от друга страна като гледам тези как ще управляват, може да се повтори варианта от 2014 г. той да се върне да управлява. Малко вероятно е, но не го изключвам" добави Дачков.

 

Да си мислите, че властта на ГЕРБ ще се махне, защото Мая Манолова крещи от сутрин до вечер "Мутри, вън!" - няма да стане по този начин. Борисов беше възможен благодарение на всички, или почти всички, които днес го атакуват. "Май само Татяна Дончева не се е подлагала на Борисов", каза Дачков и сгреши, защото архивите пазят снимки на прегръдки и целувки, с които Дончева обсипва Борисов на един от конгресите на нейната партия Д-21. 

 

Татяна Дончева прегръща и целува Бойко Борисов
Татяна Дончева прегръща и целува Борисов
Татяна Дончева прегръща и целува Борисов


Партиите трябва да си направят ясна сметка, преди да задават въобще дневния ред на обществото. Защо се говори за ревизия и промени в Изборния кодекс? Мая Манолова ли ще свърши по-добра работа от Европейската сметна палата (ЕСП), че ще прави ревизия? ЕСП е показал 0 грешки при усвояването на евросредства, каза другият гост, политическият анализатор Георги Харизанов. "Стига сте говорили приказки как ще сте опозиция, вие имате мнозинство! Захващайте се за работа!", призова той новите формации в 45-ия парламент. Харизанов очаква да види и реалните политически действия на политика Станислав Трифонов. Напомни, че политиката е пипкав и тегав занаят.

 

Георги Харизанов
Георги Харизанов Източник: БНТ

Според журналиста Явор Дачков Трифонов е "поставено лице за поръчки". Разбъркването на картите и слабия резултат на БСП обаче са наредили "Има такъв народ" на второ място. Това е поставило Трифонов в ступор и той все още не знае какво да прави. "Оказа се, че трябва да води държавата, но не може да го направи", коментира още пред БНТ Дачков. "Слави Трифонов влезе в политиката като в бизнес", добави още той.

 

Явор Дачков каза, че Трифонов не е направил "един скеч срещу Доган и Пеевски". "Има такъв народ" пък била подчинена изцяло на председателя си. Извозването на депутатите с автобус е било унизително, според журналиста. На тях не им е разрешено и да правят коментари. 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени