Юлий Москов: Това Народно събрание е просташко сборище на неуки хора, имаме власт на работниците и селяните

При мажоритарните избори се губи гласът на малцинството. Затова при Тодор Живков никога не се позволяваше да има пропорционални избори, добави Москов

Юлий Москов
Юлий Москов Източник: Телевизия Европа

"Това са неуки, невъзпитани хора, те могат само да ругаят и да псуват. Държат се като агитка на футболен мач. Никакъв разговор нямаше, камо ли за бъдещето вчера. Всичко е обърнато към това да режем ръце, крайници, бесилки, ще ви изчегъртаме, това е Русия 1917 г. Сега с очите си виждам каква е била мечтата на Ленин - власт на работниците и селяните. Сега в НС имаме власт на работниците и селяните. Имаме власт на лъжците. Много от тях безумно лъжат". Това каза възмутено в предаването "Европа сутрин" по ТВ Европа журналистът Юлий Москов. 

 

"Как може да  кажеш, че си против статуквото - та Атанас Атанасов е във властта преди Бойко Борисов. Христо Иванов беше министър на Борисов. "Недей да плюеш там където си ял, бе!". Татяна Дончева е последната, за която може да каже, че е нов човек. Та тя висеше цяло лято в хотела на Илия Павлов. Аз бях много близък с Илия Павлов и мога да свидетелствам от първо лице", разкри Москов.

В предаването дистанционно участва и троцкистът Евгений Дайнов. Според него добрият тон бил нарушен от ПГ на ГЕРБ, която провалила изказването на финансовия министър. Дайнов направи недопустим опит за сравнение на 45-то НС с Великото народно събрание.  

 

Юлий Москов продължи с интересния си коментар, че влезлите в НС метежници са полулегални, дори "Има такъв народ" не казва ще прави ли правителство, или няма да прави. "Всичко е мъгла, задкулисие и неискреност. Останах много огорчен да открия, че те са изкопирали Хитлер. През 1933 г. Хитлер идва в Германия на власт без икономическа програма, без социална програма, без програма. Той публикува една страничка с 25 точки, логически несвързани една с друга. Тези на Слави Трифонов даже не можаха да напишат 25 точки и написаха две - мажоритарни избори и намаляване на субсидията. Как човек да анализира Нищото?! Те са Нищо, няма какво да коментираме и анализираме", добави Юлий Москов. Нищо смислено не могат да кажат, не говорят, защото се страхуват от думите, които ще изрекат. Това са хора с по 100 думи в речника си. Това е ужасяващо, това е ужасяващо", емоционално коментира той. 

 

При мажоритарните избори се губи гласът на малцинството. Затова при Тодор Живков никога не се позволяваше да има пропорционални избори, тъй като тогава се регистрира и отчита гласът на малцинството. Това е много важно. Има смесени системи, които дават добър резултат, обясни Юлий Москов.

 

Дайнов отново се направи на адвокат на метежниците и ИТН като заяви, че трябвало друго НС, по-улегнало, по-спокойно, за да се направи промяна на избирателната система в мажоритарна. Дайнов обаче се съгласи с Москов, че за България не е подходящо да се въведе изцяло мажоритарна система. 

 

Юлий Москов коментира, че ИТН влизат в този парламент с чувството на обреченост. "Те казват, че няма този парламент да изкара мандата си. Вчера е внесен проект за ЦИК, с който цялата изборна администрация, ЦИК се поставя в подчинение на президента. Това е възмутително, това е безобразие, това е антипарламентарно, откъдето и да го погледнеш", беше категоричен Юлий Москов. Може ли в една цивилизована държава да има партия с наименование "Мутри, вън", а те мутрите са вътре. 

 

 

Още от "Мнения и анализи"

Ето защо Божков поръчал ликвидиране на "Бюрото по защита" - иска сваляне на охраната на свидетелите по делата му. Радев,

Атаката срещу "Бюрото по защита" обаче показва и сложния механизъм от зависимости и интереси, с които най-богатият българин е оплел новото ОФ и очевидно близкия му Румен Радев

Прочетете повече прочетете повече

Георги Харизанов: Изборните правила са изнасилени два месеца преди изборите

Конституционна криза означава два от конституционна предвидените органи да не функционират. В случая изборите, макар и предсрочни, няма да доведат до конституционна криза, смята доц. Наталия Киселова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени