Юрий Бутусов, Цензор.НЕТ: Взривяването на слабоизвестна руска пропагандистка се използва от руските власти за създаването на мит за "украински тероризъм"

Сега се създава митът за украинския тероризъм в Москва, както това се случи преди 22 години с взривяването на жилищните сгради, благодарение на което тогава Путин дойде на власт

Юрий Бутусов
Юрий Бутусов Източник: Диалог.ua

Юрий Бутусов, главен редактор на сайта Цензор.НЕТ

Фейсбук

 

Нито Дугин, още по-малко неговата дъщеря са имали някакво значение във войната. В машината на съвременната руска пропаганда те бяха малки винтчета, които нямаха медийно значение даже в самата РФ. И в самата Украйна за Дугин си спомняха единствено покрай неговата съвместна пресконференция с Арестович преди много години, той изобщо не беше споменаван в Украйна, а още повече в контекста "идеолог на войната" - това ще го покаже всеки мониторинг. 

Даже и да беше взривен самия Дугин, това не би имало никакво значение за Украйна. 

Взривяването на слабоизвестна руска пропагандистка ще бъде използвано от руските власти за засилване на антиукраинските настроения. Тъй като е нужно непрекъснато да създават мотивация за населението (руското, бел. ред.) защо страда от икономически проблеми и всеки ден погребва десетки свои съграждани в резултат на войната в Украйна. Сега се създава митът за украинския тероризъм в Москва, както това се случи преди 22 години с взривяването на жилищните сгради, благодарение на което тогава Путин дойде на власт. 

Днес Путин стои пред необходимостта да обясни на населението защо продължава войната с украинския народ. И тъй като митът за лошите украински националисти се спука, то сега е нужен нов мит, който да обясни защо всички украинци или трябва да бъдат взети в плен, или да бъдат убити. И затова е нужно да се показва по телевизиите ужаси как самите украинци се промъкват в РФ и това е огромна заплаха. Мисля, че подобни провокации именно в Москва ще продължат. 

 

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени