За лъжливия морал (морал зад тъмни очила) на Александър Морфов!

И лъжите и обидите му по мой адрес след участието му при Мария Цънцарова по bTV!

Евгени Будинов
Евгени Будинов

Евгени Будинов, актьор
Фейсбук

За лъжливия морал (морал зад тъмни очила) на Александър Морфов! И лъжите и обидите му по мой адрес след участието му при Мария Цънцарова по bTV!
 
Мислех, че темата вече е приключена, но се чувствам длъжен да кажа някои истини и да се опитам да изчистя името си.
Да предаваш своя неистинна версия на частен разговор не е мъжко, не е пичовско, не е джентълменско, не е етично. Не знам морално ли е.
 
Защо съм обиден и омерзен?
Г-н Морфов може ли да докаже неговата версия на частния ни телефонен разговор, с който ме "освободи" от представлението "Хъшове"?
 
Аз знам отговора-не може. Не може, защото знам истината, а тя е съвсем друга от това, което разказва той. Защото той си измисля, украсява и лъже, а после най-нагло говори за морал! Аз разбирам морала главно като стъпил на християнските ценности...
 
Съветвам го да прочете (отново и отново) десетте Божи заповеди и да се смири. Да потисне огромното си нечовешко, гига, мега его, да спре да мачка и да минава подобно на влак през хората. Ние, артистите, също имаме достойнство. Това е причината не само аз, а и много други колеги да напускат постановките му. Съветвам го и да си препрочете "Етика" на К.С.Станиславски.
 
За дискриминацията спрямо мен от този талантлив режисьор и "морален човек". (Писано е още през септември 2022 г ., след разговора ни, но го публикувам сега).
 
Г-н Морфов, не знам дали някога сте били жертва на дискриминация и дали знаете какво е това чувство. Дискриминацията е отнемане на свободата на даден човек, защото е различен от теб. Тъмнокож, евреин, с различна сексуалност, народност, ако има различни политически убеждения (например е от Герб, а ти от ПП или ДБ).
 
Това не е различен път, Саше, това е разлика. Щом съм различен от теб, това не значи, че не може да работим заедно и да си общуваме нормално. Поне така мисля аз! Всеки човек е свободен да избира - каква религия да изповядва, каква сексуалност да има, коя партия да подкрепя и т.н.
 
Сам знаеш - ако нямаме свобода остава ни единствено...смърт! Благодарим ти за шанса - и дадения, и отнетия, за уроците, за примерите - и добрите, и лошите. И най-вече за това, което си в цялата ти сложност, защото аз те приемам точно такъв какъвто си. Но да махнеш актьор от твой спектакъл, в който свободата е квинтесенцията на фабулата, защото има различни убеждения от твоите - това е дискриминация!
 
И един въпрос - защо Сашо Морфов във всички интервюта е със слънчеви очила? Нали очите са огледало на човешката душа? Какво крие зад тези черни, тъмни очила? Може би бѐла душа, която му показа тъмната страна и селото се оказа точно във града?
 
Вие, г-н Морфов, отворихте кутията на Пандора и вкарахте политиката в Народния театър. Вие! Време е да се сложи край на всичко това.
 
А сега малко хумор за финал. Предлагам да бъде направен национален референдум дали да бъде освободен Александър Морфов от длъжността "гладен", пардон, главен режисьор на Народния театър? Главен режисьор, който вече 7 месеца не е поставил нито едно ново представление, но пък забърка много скандали.
 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени