Задават се "най-калните" избори в историята на България

Готвят ли ни "програмно правителство" под юмрука на президента Радев?

Задават се най-калните избори
Задават се най-калните избори Източник: Zonanews

Иван Михайлов, Breaking.bg

 

Остават по-малко от две седмици до началото на предизборната кампания за парламентарния вот на 4 април. Още от сега може със сигурност да се предположи, че това ще са "най-калните" избори в историята на България. Защо ? Очаквайте мръсна кампания, "черен пиар", компромати и тотална мръсотия. Срещу ГЕРБ и персонално срещу Борисов. Всичко това бе заложено още от лятото по врема на т.нар. Масови протести, инспирирани от президента Румен Радев, излязъл с прословутия вдигнат юмрук пред сградата на "Дондуков" №2. Както призна няколко месеца по-късно Гошо Боеца от Видин, употребен за пореден път и изхвърлен като парцал от умно-красивите и червените им кукловоди, "водачите на протеста" от бившето "Отровно трио" са били подготвени за събитията доста преди прокурори и следователи да влязат в президентството. Чакали са само повод и сигнал от Радев. Не случайно месеци по-късно Хаджигенов и Бабикян "спонтанно" се подслониха под полата на Мая Манолова, абстинентна за власт, зад която наднича революционерът от Дубай Васил Божков.

 

Който пък в СРС-та си разказва как се манипулират протестите. Бяха излети реки от омраза, черен пиар и манипулации срещу Борисов. Бесилки, черни чували за трупове, ковчези и помия. Нали не си мислите, че това няма да продължи и по време на кампанията ? Манолова ще открива "наркооранжерии на Борисов" на Околовръстното, ще има още от сериали на живо от магистрали, свлачища и т.н. Всяка дупка на пътя ще се следи под лупа. Нищо, че фирмите на Божков "Мостстрой" и холдинг "Пътища" строиха нагъналия се участък от магистрала "Тракия" към Чирпан по време на Тройната коалиция, когато пътен шеф бе Веселин Георгиев-Батко (И БРАТКО). И логото на фирмата още стои по мостовете над "Тракия". Не съм видял нито Манолова, нито Христо Лодкаря да се включват на живо от този участък. Нооо….всичко е позволено в името на властта. Една скоба. Манолова веднага се чучна до президента Радев, като обяви, че напълно го подкрепя за втори мандат. Забележки, меко казано, към Радев нямат и от т.нар. Градска десница. Очакваме и те да го подкрепят за втори мандат или поне за втория тур на изборите, като издигнат проформа някой неизбираем ТрайчоТрайков. Зад президента са Румен Петков-Запалката, Томов-Лупи и други другари.

 

Това не ви ли прилича на "свирен мач" или задкулисие ? И то от тези, които най-много крещят, че се "борят със задкулисието". Виждате ли накъде ни насочват кукловодите ? Някои хора, като шефът на ДСБ Атанас Атанасов, не издържаха на напрежението и нетърпението да влязат във властта и започнаха да издават част от сценария. Та Атанасов тропа по масата в телевизионните студия и настоява, още преди да е започнала предизборната кампания, да получат мандат за съставяне на правителство като трета политическа сила. Ми ако ДБ е пета политическа сила, както показват социологическите проучвания ? Що пък те да вземат мандат, а не Слави Трифонов например ? Да не би да имат уговорка с президента Радев, към когото нямат никакви забележки, по предварителен сценарий ? За "програмно правителство", което като смокинов лист да скрие коалиция на ДБ с БСП и ДПС, маскирано като кабинет на спасението ? Съставено от "експерти", а всъщност под юмрука на президента Радев ? Затова ли Атанасов и сие са сигурни, че ще имат подкрепа на БСП ? И не се гнусят от нея. Този мач вече бе игран на местните избори в София миналата есен. Всички кметове от ДБ са избрани на втория тур с гласовете на БСП и обратното, както е в случая с кмета на "Изгрев". Който пък върна плочата на "Петимата от РМС". Явно Христоивановци не се притесняват от такава подкрепа. Нали пратиха главният секретар на ДСБ Мачиков да преговаря с Копейкин, Лупи и други комунистически уроди лятото. Нали Нинова призна, че са водили пазарлъци с ДБ, което после свенливо бе отречено от умно-красивите.

 

Само не знам как ще се разберат помежду си. Едните искат да свалят Гешев, други да уволняват Националния оперативен щаб, трети Народен съд. Хаджигенов пък ще премахва прокуратурата и спецсъда. И всички са "незаобиколими фактори". Да се върнем на изборите. Нали не мислите, че юмрукът от "Дондуков" №2 няма да участва в предизборната кампания ? Бъдете сигурни, че ще участва. С отровни изявления, със стисната устичка. Спомнете си европейските избори и участието на Радев в предизборни мероприятия на БСП в страната. От няколко месеца той "подгрява" с твърденията, че изборите ще са нечестни, че ще има измами и манипулации, а от скоро започна да заплашва, че ако "бъдат избрани сегашните управляващи" България ще потъне. Неговите изявления "странно" съвпадат с тези на Манолова и пажовете й, на Христоивановци. Още от сега в социалните мрежи се подготвят протести срещу изборните резултати. Дежавю. Все пак Мая бе автор на "Костинбродската афера". А Бабикян майстор на фалшивите новини, баща на фейксайтове и политическа помия. Затова казвам, че това ще са "най-калните" избори в историята на България. Защото никога досега държавен глава не е водил предизборна кампания. А Радев прави това от лятото на миналата година. За разлика от други избори този път ГЕРБ ще има проблем, защото ще получава "приятелски огън" и "нож в гърба" от бившия втори в партията Цветан Цветанов.

 

Колкото и да се прави на "незаобиколим фактор" неговата задача е само една. Да "къса живо месо" от ГЕРБ. Или казано по-просто да отнема гласове от бившата си партия. Колкото повече вземе, толкова по-добре. Публична тайна са топлите връзки на Цветанов с Атанас Атанасов. Последният бе назначен за шеф на вътрешната комисия в предишния парламент с ходатайството на Цветанов.

Забелязвате ли, че в "калната кампания" влизат само "изпрани политици", които се борят срещу мутрите и хунтата ? Мая Манолова, свързвана с Братя Галеви, с поправката Ванко-1, Костинбродската афера, КОЙ и Пеевски, автор на калпавия изборен кодекс срещу когото сега реве, Румен Петков, с прякор "Запалката", предизвикал най-големия скандал в МВР, срещал се с мутрите Галеви, пряк участник в аферата "Акрам", Александър Томов,  спрякор "Лупи", бивш вицепремиер, съден за източване на "Кремиковци" и ЦСКА, собственик на офшорни компании, Татяна Дончева, адвокат на "Мултигруп" и доста "мутри", Христо Иванов, бивш министър на правосъдието, с две години трудов стаж през живота си, храненик на чужди фондации, а сега на издръжка от съпартийци, Цветанов, майсторът на апартаментите, бивш вътрешен министър, заради когото България постоянно е осъждана в Страсбург, но плащаме ние данъкоплатците. А, да не забравим и Трубадура на чалгата и мутрите Слави Трифонов.

 

Списъкът е дълъг. Тези хора са "новият морал" и "новите политици", които под юмрука на Радев, с началник кабинет свързания с Васил Илиев, ВИС-2 и Държавна сигурност агент "Майстора", ще борят "мутрите" и "хунтата". Звучи като виц, но за съжаление е истина.

Още от "Мнения и анализи"

ISW: Ограниченията в материалната база ограничават възможностите на украинските сили да провеждат ефективни отбранителни

И с ограничени ресурси Украйна удържа на руския напор, пишиат в ежедневния си анализ от вашингтонския Институт за изследване на войната

Прочетете повече прочетете повече

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени