Заев повтаря това, което Радев и БСП говорят

В България фашизъм не е имало - това е отдавна изяснен от добросъвестните историци научен факт. Български "фашизъм" представляват единствено престъпните практики на българския комунизъм и неговите криминални кланове.

Македонският премиер Зоран Заев
Македонският премиер Зоран Заев

Антон Тодоров

Преди няколко седмици македонският премиер обяви, че на паметниците от Втората световна война не трябва да се изписва "български фашистки окупатор", както и че тези паметници трябва да се заличат. Въпреки това той не успя да се сдържи и наскоро отново заговори за "български фашистки войски", които извършили окупация на Македония. Заев се аргументира с разказите на дядовците си, които му казвали това - че в страната им е имало български фашисти, които били виновни за унищожаването на македонските евреи в Треблинка. 

Историческата истина е, че в България фашизъм не е имало. Фашизмът е специфично, локално ограничено политическо движение и практика, основно в рамките на Италия. Произхожда от италианския социализъм. В Германия също не е имало фашизъм. Там е безчинствал националсоциализъм. Крайно време е тези доказани от историческата и политическата науки неща да влязат в главите, както на македонските, така и на част от българските политици, вкл. Радев и БСП. Заев и останалите македонски, а и сръбски политици е добре да научат, че нито в България, нито в бивша Югославия е имало фашисти, та чак да има и "антифашистки" фронт. И в България, и в Югославия е имало германски националсоциалисти, които до 22 юни 1941 г. са били в съюзнически отношения с интернационалните социалисти в империята на злото Съветския съюз. И са планирали разрушаването и поробването на свободния свят. Заедно са го планирали! Това са доказаните исторически факти, всичко друго е титовски болшевишки фашизъм. И тук, и там единствените "фашистки"  партии са били интернационалните болшевишките банди БКП и ЮКП. 

Заев и останалите, които настояват за съществуването на "български фашизъм" всъщност не правят нищо друго, освен да повтарят опорките на Румен Радев, Нинова, Жаблянов и сие. Макар и проформа те да враждуват в момента един с друг по тактически въпроси, тези представители на антибългарската групировка БСП крачат в единен строй що се отнася до действията си срещу България и българите. 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени