Защо няма протести за убийството на аптекарката в Русе както за Виктория Маринова?

Къде са щатните борци за свободата на словото, къде е "боеца" от Видин

Бойко Рашков и Румен Радев
Бойко Рашков и Румен Радев Източник: МС

Тодор Александров, breaking.bg

 

През октомври 2018 година България бе разтърсена от убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Момичето бе пребито, обрано, изнасилено и убито край Дунав. Нападната, докато си прави сутрешния крос. В хор се надигнаха водещи и щатни "борци за свободата на словото", правителството на Борисов бе яростно атакувано заради смъртта на Виктория Маринова.

 

Същите "щатни борци за свободата на словото" пробутаха дори на най-реномираните световни медии като CNN версията, че Маринова била най-яростния критик на Бойко Борисов и затова е убита. Подобни фантасмагории продължават да битуват и до днес в доклади на "Репортери без граници" и подобни организации.

 

Щатният организатор на протести Георги Георгиев от "Боец" поведе митинг пред съдебната палата в София. Всяка стъпка по разследването се следеше под лупа, гавреха се с полицаите, дори след скоростното залавяне на убиеца Северин Красимиров, избягал в Германия, това продължи с тезата: "Колко му платиха, за да признае, че е убил журналистката ?".

 

Смъртта на Виктория Маринова бе използвана за мръсни политически цели и за атаки срещу ГЕРБ и Борисов. Вчера стана ясно, че друга жена от Русе е жертва на ужасно престъпление. Отвличане, грабеж, убийство и разчленяване на тялото. Става дума за Еранухи Пехливанян, съпруга на собственика на аптеки "Астра", общински председател на ГЕРБ-Русе и общински съветник Бедрос Пехливанян.

 

Останки от разчлененото тяло на Пехливанян е бяха открити в река Русенски Лом. Всичко това е неофициална информация, защото по случая мълчат от прокуратурата и от МВР на Рашков. Мълчат и медиите. Репортажите за ужасното престъпление минаха "под сурдинка" в телевизиите. Може би защото жертвата е съпруга на общински съветник от ГЕРБ ? Най-вероятно.

 

Защо, обаче, будната съвест на България не протестира за смъртта на Пехливанян ? Къде са щатните борци за свободата на словото? Къде е Гошо Боеца да направи един протест пред Съдебната палата в София? Маркирам само, че откакто Бойко Рашков е начело на МВР в страната няма седмица без убийства, въоръжени грабежи и телефонни измами.

 

Но това не касае доцентът по наказателно право, той е зает с разкриването на схеми за източване на пари със сакове, чували и куфари. Виртуално, главно с приказки по медиите. По сигнали на Гошо Боеца. За убийството на аптекарката Пехливанян няма коментари на "експерти по национална сигурност", "психолози" и "профайлъри". Дума няма. Очаквайте тролове на ДБ и фенове на "промяната" да пускат дълги постове в социалните мрежи от типа: "Така и се пада, защото е от ГЕРБ, от мафията".

 

Няма я и "будната русенска общественост". Няма нищо. Тишина. Това показва цялата трагедия на зомбираното ни от манипулаторите общество. И ако утре Рашков излезе по медиите си и обяви, че всъщност аптекарката Пехливанян се е самоубила, същото това общество ще приеме думите му за чиста монета. И ще слуша продавачите на илюзии и фалшиви новини от кабинета на президента Радев.

Още от "Мнения и анализи"

Украински военен: С американски ракети Tomahawk може за броени часове да бъде унищожена цялата военна инфраструктура в К

По думите му съвременните американски средства за поразяване могат да работат от всякаква дистанция, максимално точно, буквално с хирурическа точност и ефективност

Прочетете повече прочетете повече

Публицистът Александър Невзоров: С такава армия Русия може да бъде превзета с голи ръце дори от България

Путинските войски умеят да убиват с ракети (т.е. да са по-далеч от протвника), да грабят градове и да насилват. За това ги бива. И нищо повече засега, казва Невзоров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени