Защо терминът "фашизъм" безкритично се използва в отрицателен и негативен смисъл от хора с ниска историческа култура?

За да оправдаят престъпленията си в България, комунистите създадоха мита за наличие на "фашизъм" в България или т. нар. "монархофашизъм"

Убийци националсоциалисти и комунисти
Убийци националсоциалисти и комунисти

Златомир Петров

Фейсбук

Защо терминът "фашизъм" безкритично се използва в отрицателен и негативен смисъл от хора с ниска историческа култура, и защо се е превърнал в универсално негативно определение, широко употребявано в България не само от лица с ляв и крайно ляв политически уклон! По същество това представлява етикет, който може да означава всякакви негативни качества, който има пейоративен, силно отрицателен смисъл! Неслучайно "фашизъм" е любимият негативен термин на всички комунисти, левичари и неомарксисти по света и у нас!


Нима не знаете, че за всеки български комунист, фашизмът е жизнено необходим, както въздуха и слънцето за всяко живо същество!!! Защото ако го нямаше "плашилото" фашизъм, как тогава комунистите щяха да се кичат със смехотворната титла "активни борци против фашизма!


Когато комунистите лепят етикета "фашист, фашистки", комунистите и левичарите изобщо нямат предвид фашизма в Италия. Обидното определение/негативен етикет "фашизъм" исторически е създадено от дейците на Коминтерна през 30-те години на 20-и век и всъщност то се отнся единствено и само за германския националсоциализъм, а не за италианския фашизъм! Целта е да се маскира понятието "социализъм" в абревиатурата на NSDAP, защото звучи много неудобно в контекста на съветския социализъм, но най-вече от страха за правене на релации с крайно дясната/антикомунистическа NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei)!!!


Винаги съм се удивлявал, защо даже 32 години след 10.11.89г. за българското общество фашизмът (респективно националсоциализмът) необяснимо защо продължават да са най-голямото зло ?! След като от 09.09.44г. до 10.11.89г. комунистите-рубладжии (а не фашистите, нито националсоциалистите) наложиха в България кървав комунистически терор и диктатура, в който комунистически терор за 45 години избиха над 322 000 българи, всички арестувани, мъчени и убити с обвинението фашист/фашисти!!!!

 

Комунистическият геноцид в България и др. страни
Комунистическият геноцид в България и др. страни Източник: Hawaii.edu

P.S. У нас терминът е любимо понятие на комунистическата идеология, както и на посткомунистическите историографи – по принцип генерични потомци на кастата на активните борци против фашизма и капитализма (АБПФК). Разбира се, като говорят за "фашизъм" и преди, и сега, червените историци имат предвид единствено и само националсоциализма на NSDAP, а не фашизма! За да оправдаят престъпленията си в България, комунистите създадоха мита за наличие на "фашизъм" в България или т. нар. "монархофашизъм". По този начин се надяват да се подредят в редиците на „борците против фашизма“ и да се имунизират от всякакви разобличения за престъпленията си. Всичко това е една абсолютна измислица и лъжа, неподкрепена с никакви исторически и документални факти.


За да е налице "фашизъм" (т.е. националсоциализъм, според значението на това понятие), би трябвало да съществува класическата тоталитарна еднопартийна държава, характеризираща се с една тоталитарна партия, контролираща държавата, начело на която еднолично стои Фюрер...Нещо несъществуващо в "монархофашистка" България. У нас националсоциалистическа партия по смисъла на идеологията и политиката никога не е управлявала еднолично България преди 09.09.44г..


Употребата на този обиден термина в България в наши дни издава прокомунистическо/пролевичарско влияние и ориентация, както и ниска историческа интелигентност – плод на 77-годишно облъчване с комунистическа и посткомунистическа пропаганда в училищата, университетите и зависимите от комунистическата мафия медии.


Посткомунистическата "теория" за фашизма и до ден днешен се преподава в българските училища, предмет е на университетски курсове и е широко застъпена в българския сегмент на интернет мрежата. Трябва да се отбележи обаче, че почти същото е положението и по света. Под давлението на неомарксистката либерална вълна понятието "фашизъм" придобива все по-нови и нови измерения, а негативния етикет "фашист" започва да се лепи на почти на всички инакомислещи, или на всички които са с различно мнение от това на неомарксистите, неолибералите и разбира се комунистите!!!

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени