Журналист: Очевидно са задействани всички възможни нива за руска хибридна атака у нас – от обикновения изпълнител Руди Гела, през службите (с шефове от президентството чрез служебните правителства) до провокациите на руското посолство и Митрофанова

Целта е максимална дестабилизация на България и всички власти, до степен да продължи България да е удобна в този толкова критичен за Русия момент

Радостин Василев
Радостин Василев Източник: Zonanews

Живка Кехайова, Zarata.info

И какво, ако записите, пуснати от Радостин Василев са автентични? Ами нищо. А и вероятно са автентични. Радостин Василев не става по-симпатичен политик от това. Не намалява и нуждата от създаване на евроатлантическо правителство – напротив, става още по-остра. Вече е въпрос не за оцеляването на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и съответните политици там, а за излизането на България от позицията на евентуален подходящ плацдарм за руски лица и политики след загубата на войната от страна на Русия. За Русия войната срещу Украйна вече е загубена и това го знаят даже не Путин и хората край него, а дори руските блогъри-националисти.

 

След като Русия загуби преди десетина дни плацдарма си в Централна Азия, който Китай прибра решително и навреме – чрез предложената и приета координация на стратегиите за развитие на Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан, й остава да разчита на запасните си плацдарми в Сърбия, България, Грузия, Унгария и отчасти в Молдова. В Молдова обаче няма да се получи – Румъния зае там твърда позиция. В Унгария също е съмнително – краят на войната ще е или край и на Орбан, или край на приятелството на Орбан с Русия.

 

А "приятелят" Си им измъкна Централна Азия не само икономически (включително с обещани милиардни инвестиции в тях), но подготвя и проект за военен съюз на Китай с Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан, в който Русия не влиза и няма да влезе. Следователно старото и новото КГБ просто не могат да си позволят да загубят финансирано десетилетия у нас влияние в службите, създадени свои политически проекти, бизнес, позиции във властта на най-високо ниво…, защото твърде голяма част от средния ешалон на "елита" на доскорошната империя държи да има някъде територия, на която да е защитен от турболенциите след края на войната.

 

Точно по тази причина и точно сега, евроатлантическо правителство у нас е жизненоважно за бъдещето на България в следващите десетилетия. Правителство, което може да договори максимално бързото ни влизане в Шенген, еврозоната и приемането на еврото. И честно казано, никак не ме интересува как е договорило това, стига да стане – точно както не ми пукаше как бе договорен с МВФ валутният борд, който тогава спаси страната и я пази до днес.  Не ми пука също дали някой е договарял и съгласувал с посолства – стига да са на държави, членки на ЕС и НАТО, смяната на управлението на службите ни – защото досега структурите им бяха и са завладяни от руските силови структури, следователно прочистването едва ли можем да го направим сами.

 

Очевидно са задействани всички възможни нива за руска хибридна атака у нас – от обикновения изпълнител Руди Гела, както му викат, през службите (с шефове от президентството чрез служебните правителства), та чак до подновените днес имейли със заплахи за взрив в български училища (с подател: "руски националист", който вероятно си е наша направа – тукашна), провокациите на т.н. Културен институт на Русия у нас вчера и ежедневните провокации на Митрофанова (която оправдава наградата си от Путин). Целта е максимална дестабилизация на България и всички власти, до степен да продължи България да е удобна в този толкова критичен за Русия момент.

 

Ето това, ако допуснем – до един сме идиоти и предатели на България!

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени