Журналистката от БНТ Флора Стратиева със скандален разказ за преподаването на любимеца на ЦК на БКП Евгений Дайнов

Познавам не един или двама студенти, които на 15-ата лекция на Дайнов бяха готови гласоподаватели за ГЕРБ, добавя тя

Инфлуенсърът Флора Стратиева направи скандални разкрития за методите на преподаване на някогашния любимец на Секретариата на ЦК на БКП Евгений Дайнов, днес професор в НБУ, където тя учи журналистика.

 

Решението на Секретариата на ЦК на БКП за зачисляване на Дайнов в Института по история на БКП
Решението на Секретариата на ЦК на БКП за зачисляване на Дайнов в Института по история на БКП Източник: Zonanews

"Ето ви и примери за някои от задачите в часовете му", пише тя и изброява:

"- "Кои според Вас са 5-те най-големи простотии на Тиквата в политиката за последната седмица (знам че ще ви е сложно да изброите само 5, но се концентрирайте върху най-важните)?"

- "Какво Ви е мнението за копейките, рубладжиите и ватенките?"...И любимото ми "За следващата лекция се подгответе като прочетете МОЕТО ИНТЕРВЮ от преди 3 седмици пред "Свободна Европа".

 

И още:

"Тъй като някои хора държаха да кажа какви пък точно неща се говорят в лекциите конкретно на г-н Дайнов, които ми се струват нередни, ще се опитам. Ако вие смятате, че е нормално в лекция на преподавател да се задават подобни въпроси и да присъства подобна реторика, този пост не е за вас:

- "Вие, колега, нормален човек, който вярва в демокрацията ли сте или сте Ганьо?"

- "Има ли тука хора дето да гласуват за мафията?"

- На критика към стила му на преподаване "Ми направете си ваш си университет, като не ви харесва. Ние по-умните така направихме, когато напуснахме СУ".

- "Как си обяснявате факта, че има хора, които гласуват за "шкембе войводата" и лъжепатриотите му?"

 

Според Флора Стратиева, Дайнов има прякори за представителите на политическия елит: "Корнела, Боко Тиквата/Мутрата, Зеления чорап/Фатмака (макар че това са скорошни допълнения, през 2019-2020-2021 си го наричаше ген. Радев), Копейкин, Лъжепатриотите/Шкембе-войвода, Фесовете".

 

"Познавам не един или двама студенти, които нямаха никаква представа от политика и откровено не се вълнуваха от обществените процеси, но на 15-ата лекция на Дайнов бяха готови гласоподаватели, като се чуваха реплики от рода на "Тоя още 1 път ако нахрани ГЕРБ, аз отивам и си гласувам за Бойко" и "За тва ли плащаме 1600 лева бе, аз мога да си отворя фейсбук и то е същото", подчертава Флора Стратиева. 

 

Проблемът не се нарича Евгений Дайнов, а политическа индоктринация и се състои в маниера на преподаване на този тип хора, коментира журналистката.

 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени