Мъск за оттеглянето на Русия от МКС: Безопасно пътуване

Русия планира да построи Руската орбитална станция (РОСС), която да замени МКС

Илон Мъск
Илон Мъск Източник: Pinterest

Основателят на SpaceX, американският инженер и бизнесмен Илон Мъск, реагира в Twitter на плановете на Русия да се оттегли от проекта за Международната космическа станция (МКС).

 

"Безопасно пътуване", написа Мъск в отговор на новината за оттеглянето на Русия от МКС.

 

По-рано новият ръководител на Роскосмос Юрий Борисов обяви плановете на Кремъл да се оттегли от проекта след 2024 г. по време на среща с руския президент Владимир Путин. В същото време САЩ планират да използват станцията до 2030 г., а от НАСА отбелязват, че Русия не ги е информирала за плановете си.

 

Русия планира да построи Руската орбитална станция (РОСС), която да замени МКС. "Предлагаме да го построим на два етапа. Ако решението за изграждането му бъде взето преди края на годината, първият етап ще започне през 2028 г. с изстрелването на научно-енергийния модул от ракетата носител "Ангара-А5М", каза той.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени