Apple замрази временно продажбите си в Турция

В петък стана ясно, че Apple е подновила работата на виртуалната "количка" в е-магазина си

Apple
Apple Източник: Zonanews
Тази седмица Apple временно замрази продажбите на своите продукти в Турция, заради икономическата криза и срива на турската лира. Във вторник сутринта наблюдателни фенове забелязаха, че електронният магазин на Apple в страната е онлайн и функционален, но нищо не може да се добавя във виртуалната "количка" за покупки.
 
По-късно се появи информация, че и в реалните, физически магазини на Apple в най-големия турски град Истанбул клиентите са били връщани. Замразяването на продажбите продължи няколко дена, но в петък стана ясно, че Apple е подновила работата на виртуалната "количка" в е-магазина си.
 
С възстановяването на търговията обаче веднага направи впечатление, че значително са се повишили цените на продуктите – очаквана тенденция на фона на общата инфлация в страната. Няма официална информация дали и физическите магазини приемат клиенти отново, но MacRumors предполага, че те също работят.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени