Бил Гейтс няма да влиза в космическото състезание

За него по-важни са предизвикателствата на Земята и решаването на важни проблеми

Бил Гейтс
Бил Гейтс Източник: Zonanews
Космическото състезание между трима от най-богатите хора в света определено привлече голямо внимание. Тази година Ричард Брансън, Джеф Безос и Илон Мъск затвърдиха космическите си амбиции. Същевременно липсва друго голямо име - Бил Гейтс.
 
В интервю за CNN Гейтс обяви, че космосът не го привлича. За него по-важни са предизвикателствата на Земята и решаването на важни проблеми.
 
"Голяма част от космическото състезание е комерсиален пазар. Да има чудесна интернет връзка в Африка е добро нещо. Да се използват сателити за наблюдение на земеделието и климатичните промени - също. Но не всичко е мотивирано от филантропски цели", казва Гейтс.
 
Той посочва и основните си цели: "Докато не премахнем маларията и туберкулозата, както и останалите болести, които са толкова тежки за бедните страни, това ще бъде моят основен фокус".
 
Гейтс споделя още, че една от големите му надежди за 2022 г. са стъпки за елиминирането на детския паралич. "Това е голяма, важна кауза за мен. Ако нещата останат стабилни в Афганистан, изглежда, че най-накрая ще сведем свободното му разпространение до нула. Работим да постигнем това от над 20 години", споделя Гейтс.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени