Доналд Тръмп обяви, че създава собствена социална мрежа

Платформата "Трут Соушъл" ще бъде достъпна в бета версия за поканени от ноември 2021 г.

Доналд Тръмп обяви, че създава собствена социална мрежа
Доналд Тръмп обяви, че създава собствена социална мрежа Източник: Zonanews

Доналд Тръмп обяви вчера, че лансира собствена социална мрежа, наречена "Трут Соушъл" (Truth Social), след като през януари беше блокиран от Twitterq Facebook и You Tube, които го обвиняват, че е подтиквал чрез тях привържениците си към насилие преди щурма на Капитолия, предаде Франс прес.

 

"Създадох "Трут Соушъл" и групата "Тръмп мидиа енд текнолъджи" (TMTG), за да окажа съпротива на тиранията на технологичните гиганти", заяви бившият президент в комюнике и уточни, че платформата му ще стартира през първото тримесечие на 2022 г.

 

Големите компании от Силициевата долина "използваха властта си едностранно, за да запушат устата на дисидентските гласове в Америка", добави Тръмп.

 

Преди да бъде блокиран от големите социални мрежи, републиканецът милиардер имаше около 89 милиона абонати в Туитър (където анонсираше мащабни президентски решения и шумни уволнения), 35 милиона във Фейсбук и 24 милиона в Инстаграм.

 

Платформата "Трут Соушъл" ще бъде достъпна в бета версия за поканени от ноември 2021 г., се казва още в комюникето. Новата медийна група на Тръмп TMTG ще включва по-специално услуга за стрийминг на видео съдържание - забавни програми и подкастове.

 

Truth Social
Truth Social Източник: Pixabay

 

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени