ЕС разреши полетите на Boeing 737 Max

Самолетът вече има разрешения в САЩ, Канада и Бразилия

Boeing 737 Max
Boeing 737 Max Източник: Boeing

Агенцията за безопасност на авиацията на Европейския съюз обяви, че "Boeing 737 Max" може да се завърне на редовна служба. Това става факт след като Boeing е изпълнила изискванията на регулатора и е поела ангажимент за допълнителни подобрения, съобщава CNET.

"Нека да съм ясен, че това пътешествие не приключва. Boeing пое ангажимент в средносрочен план да направи още подобрения в самолета, за да достигне още по-високо ниво на безопасност", казва ръководителят на агенцията Патрик Ки.
Сред направените подобрения до момента са обновен софтуер за системата MCAS, за която се смяташе, че е в основата на двете катастрофи, които доведоха до трайното приземяване на самолета през 2019 г.  Освен това Boeing са направили промени по електрическата система. Обновени са и ръководствата, а екипажите преминаха ново, по-детайлно обучение.

Изискванията са сходни с тези на други държави. САЩ, Канада, Великобритания и Бразилия вече издадоха разрешения за връщането на 737 Max на редовна служба. За целта и самите авиокомпании ще трябва да изпълнят някои изисквания, като това вече се случва и през следващите месеци самолетът постепенно ще започне отново да лети по все повече дестинации.

Източник: Вести.бг

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Последни новини

Най-четени