"Форд" ще инвестира 300 млн. долара в производство в Румъния

През февруари Ford заяви, че до 2024 г. ще предлага в Европа пълна гама електрически и хибридни товарна автомобили

Заводът на Форд в Крайова
Заводът на Форд в Крайова Източник: Electrive.com

Американският автомобилен гигант Ford Motor Company ще инвестира 300 млн. долара (248 млн. евро) в проект за производството на нови лекотоварни автомобили в своя завод в Крайова, Румъния. Производството ще стартира през 2023 г., като година по-късно ще започне и изграждането на напълно електрическа версия на автомобилите, съобщават от компанията, цитирани от seenews.com. Това ще бъде първият напълно електрически автомобил на Ford, който ще се произвежда на румънска територия.

 

Още от "Наука и технологии"

Само в Бургас ви очаква уикенд с истински роботи и специално аранжирани места за ефектно селфи

В бургаската Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, създадена по инициатива на кмета Димитър Николов, от тази есен се разкрива нова специалност – "Програмиране на изкуствен интелект"

Прочетете повече прочетете повече

Британското разузнаване: Китай може да установи контрол върху глобалните технологии

Лондон смята, че до няколко десетилетия страната ще доминира във всички важни нови технологии като изкуствения интелект, синтетичната биология и генетиката

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени