Google работи по търсачка за TikTok и Instagram

Кратките клипове ще излизат като резултати в основната търсачка

Google работи по търсачка за TikTok и Instagram
Google работи по търсачка за TikTok и Instagram

Популярността на кратките видеоклипове превърна Instagram и TikTok в едни от най-популярните социални мрежи в света. Въпреки това има какво да се желае от гледна точка на практичността им. Google може да помогне, защото работи по търсачка за клипове в Instagram и TikTok, съобщава Вести.бг.Функцията в момента е в пилотна фаза, като предвижда да показва клипове от двете социални мрежи в отделно каре в резултатите на търсачката. Първоначално то ще е видимо само през мобилното приложение на Google, но може да си проправи път и към компютрите.

Фокусът върху мобилното приложение е очакван, защото Google иска да задържи потребителите именно в този сегмент. Карето Short Videos ще показва сходни с търсенето резултати, като ще включва кратки клипове и от други социални мрежи и дори YouTube. 
Търсачката автоматично ще преценява кога да изобрази карето. Това ще се случва най-вече при търсения, които имат достатъчно релевантни клипове. Първоначално това ще е най-вече новини и спорт.

В момента кликването на подобен резултат отваря уеб версията на дадената платформа, а не нейното приложение. Не е ясно дали това е временно докато функцията е тестова или е част от плана да се задържат потребителите в браузъра и съответно в търсачката на Google.

Самата компания е отказала коментар по темата. Пред TechCrunch говорител на Google единствено потвърждава, че функцията е пилотна за мобилно устройства и е в ранна фаза на тестове.

Източник: Vesti.bg

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени