Илон Мъск купува Twitter за $44 млрд., сделката може да бъде обявена още днес

Бизнесменът е предложил цена от $54,20 на акция

Twitter
Twitter Източник: Zonanews

Илон Мъск купува Twitter за $44 млрд., обявяват сделката още днес,  съобщи  "Ню Йорк Таймс" като се позовава на източници, запознати с детайлите. 

 

Съветът на директорите на социалната мрежа водеше преговори с Мъск, след като той направи предложение за покупката. Двете страни подробно обсъждаха сделката, вкл. сроковете за нейното приключване, какво става, ако тя се провали, както и други въпроси, отбелязва източникът. 

 

Преговорите са се провели след събранието на членовете на борда на Twitter в неделя сутрин, когато е било обсъдно предложението на Мъск. 

 

Според изданието, бизнесменът е предложил цена от $54,20 на акция, което е позволило на 11-те члена на борда да разгледат сериозно този вариант. Акциите днес поскъпнаха с 4 %, приблизително до $51,23.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени