Изтекли са поверителни данни на Samsung

Твърди се, че откраднатите данни включват и поверителни данни от Qualcomm

Samsung
Samsung Източник: Pixabay
Поверителни данни на Samsung са изтекли поради предполагаема кибератака, пише TechNews.bg. В петък южноамериканската хакерска група Lapsus качи в интернет множество данни, за които твърди, че принадлежат на производителя на смартфони.
 
Наред с друга информация, групата се е сдобила с изходния код на бутлоудера за всички скорошни устройства на Samsung, заедно с кода, свързан с изключително чувствителни функции като биометрично удостоверяване и криптиране на устройствата.
 
Твърди се, че откраднатите данни включват и поверителни данни от Qualcomm. Цялата база съдържа приблизително 190 GB данни и се споделя активно в торентите. Ако твърдението се окаже вярно, това може да нанесе значителни щети на Samsung.
 
Според публикация на The Korean Herald, на която се позовава Engadget, южнокорейската компания в момента "оценява ситуацията".
 
Lapsus$ е същата група, която пое отговорност за неотдавнашния пробив на данни в Nvidia. В този инцидент хакерите откраднаха приблизително 1TB поверителни данни от разработчика на GPU, включително схемите и изходния код на драйверите.
 
Групата поиска Nvidia да "отвори" драйверите си и да премахне ограничителите за копаене на криптовалута от своите графични процесори от серия RTX 30.
 
Ако хакерите имат някакви искания към Samsung, със сигурност до този момент не е ясно какви са. По-рано групата заяви, че действията и не са били политически мотивирани.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени