Китай изстреля нов сателит за предавания с 4К и 8К резолюция

Той е проектиран да работи в продължение на 15 години

Китай изтреля нов сателит
Китай изтреля нов сателит Източник: CASC

Китай изстреля нов сателит, вчера, с директно излъчване (DBS) от центъра за изстрелване на сателити Сичан в провинция Съчуан, пише "24 часа".


Сателитът "Джунсин-9В" бе изстрелян в 19:50ч. пекинско време с ракетата носител "Чанджън-3В" и навлезе в планираната орбита. Той е проектиран да работи в продължение на 15 години под управлението на "China Satellite Communications", заявиха от Китайската корпорация за космически науки и технологии.


"Джунсин-9В" е оборудван със специални транспондери, които могат да предават с 4К и 8К резолюция и да предоставят висококачествени услуги при живи предавания на големи събития, като предстоящата Зимна олимпиада в Пекин. В същото време сателитът ще предлага надеждни комуникационни услуги при спасителни операции.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени