Китай изстреля спътник за дистанционно наблюдение на Земята

Спътникът е изстрелян с ракета-носител "Чанчжън-4В" от космодрума Тайюан в северната провинция Шанси

Земята
Земята Източник: Zonanews
Китай изстреля успешно спътника "Гаофън-11-03" за дистанционно наблюдение на Земята, съобщи ТАСС, позовавайки се на Китайската корпорация за аерокосмическа наука и технологии (CASC).
 
Спътникът е изстрелян с ракета-носител "Чанчжън-4В" от космодрума Тайюан в северната провинция Шанси. Той е 397-ият поред за ракетите-носители от серията "Чанчжън".
 
От корпорацията съобщават, че спътникът ще се използва за нуждите на градското развитие, селското стопанство, както и при извършване на геодезия, пътно строителство, предотвратяване и справяне с природни бедствия, предаде БТА.
 
Пекин активно развива националната космическа програма, разработвайки метеорологични, телекомуникационни и навигационни спътници, както и технологии за изследване на Луната. Китайски учени същевременно изпълняват проект за изследване на астероиди и Марс. В орбита е в процес на изграждане китайска космическа станция, която по план трябва да започне работа през 2022 г.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени