Китай критикува Илон Мъск заради сателити на "SpaceX"

Учени са загрижени, че рисковете от сблъсъци в Космоса стават все по-реални

Илон Мъск
Илон Мъск Източник: Shutterstock
Милиардерът Илон Мъск беше разкритикуван в китайските социални мрежи, след като два от неговите сателити за малко не са влезли в сблъсък с космическата станция на азиатския гигант, предаде Франс прес.
 
Най-богатият човек в света, който бе избран и за личност на годината от сп. "Тайм", е много известен в Китай заради електрическите си коли Тесла. Но неговата компания за овладяване на космоса SpaceX му спечели критики от страна на китайските интернет потребители. Милиардерът Илон Мъск беше разкритикуван в китайските социални мрежи, след като два от неговите сателити за малко не са влезли в сблъсък с космическата станция на азиатския гигант, предаде Франс прес.
 
Най-богатият човек в света, който бе избран и за личност на годината от сп. "Тайм", е много известен в Китай заради електрическите си коли Тесла. Но неговата компания за овладяване на космоса Спейс екс му спечели критики от страна на китайските интернет потребители. В космоса SpaceX пък изстреля съзвездие от над 1500 сателита, наречено Старлинк. Те ще осъществяват интернет връзка в четирите краища на света.
 
Китай изстреля тази година основния модул на космическата си станция Тянгун (в превод Небесен дворец), чието изграждане трябва да приключи идната година. Два екипажа от по три астронавта бяха там от юни.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени