Китайска компания разработи UVC устройство за стерилизация срещу COVID-19

Стерилизаторът е преминал тестовете на Центъра за контрол и превенция на заболяванията на провинция Хубей

COVID - 19
COVID - 19 Източник: Zonanews

Китайска компания разработи UVC устройство за стерилизация, което показа почти 100% ефективност срещу новия коронавирус, пише "24 часа". 

 

Стерилизаторът е преминал тестовете на Центъра за контрол и превенция на заболяванията на провинция Хубей. В сравнение с традиционните методи за дезинфекция с живачна лампа, новото устройство е с по-висока ефективност, по-ниска консумация на енергия и по-дълъг живот – между 10 000 и 50 000 часа, се казва в статията. Като допълнение то убива патогенните бактерии, включително златист стафилокок, диморфни гъбички и колиформни, предаде радио Китай.


Стерилизационните модули, състоящи се основно от UVC LED, са разработени съвместно от уханската компания "HGC Technology Co" и Уханския институт по оптоелектроника.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени