Китайски археолози откриха над 260 древни гробници

До момента са разкопани близо 100 гробници, като всичките са в правоъгълна форма

Една от гробниците в Санмънся
Една от гробниците в Санмънся Източник: Pinterest
Китайски археолози откриха над 260 древни гробници в гр.Санмънся, провинция Хънан. От тях бяха извадени голям брой погребални предмети, като бронзови и каменни камбани, изделия от нефрит, ахат и кости, както и бронзови оръжия. До момента са разкопани близо 100 гробници, като всичките са в правоъгълна форма.
 
"Тези гробници от периода на Воюващите царства ( 475 г.пр.Хр.-221 г.пр.Хр.) са подредени в определен ред и вероятно са част от планирано гробище", обясни ръководителят на разкопките Ян Фей от Института по археология и културни реликви на Санмънся. "Гробниците бяха открити от археолозите в процеса на координиране на изграждането на местен проект", добави той, пише "24 часа".
 
Тези древни гробници ще предоставят ценна информация за проучванията на историята и културата на района, поминъка на хората от периода преди династия Цин (преди 221 г.пр.Хр.) и разположението на гробищата по време на ранния период на Воюващите царства, каза Джън Личао, ръководител на Института в Санмънся.
 
Разкопките и проучвателните работи на обекта продължават.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени