Microsoft ще предлага Office 2021 без абонамент

Софтуерът ще излезе на пазара по-късно тази година

Microsoft ще предлага Office 2021 без абонамент
Microsoft ще предлага Office 2021 без абонамент Източник: Microsoft

Microsoft обяви нова версия на пакета си от приложения Office 2021 за потребители на компютри под управление на Windows и macOS, която ще се предлага без абонамент. Софтуерът ще излезе на пазара по-късно тази година. Пакетът Office 2021 е предназначен за потребители, които предпочитат да платят еднократно и да притежават софтуера, вместо да се абонират за Microsoft 365 и да плащат регулярно такси.

 

Заедно с версията за обикновени потребители, Microsoft представи и корпоративна версия Office LTSC (канал за дългосрочна поддръжка) за ситуации, когато компютрите не могат да бъдат свързани към мрежата дълго време и да получават актуализации, съобщава The Verge. Office LTSC ще получи пълна поддръжка на тъмни теми, подобрения за потребители с увреждания и функции като динамични масиви и търсене на редове XLOOKUP (VIEWX) в Excel. Предварителна версия на Office LTSC е планирана да излезе през април, а стабилна – през втората половина на 2021 г.

 

При обявяването на Office 2019, много потребители изразиха загриженост, че това може да е последната версия на офис пакета, разпространявана без абонамент. По-късно стана ясно, че тези страхове очевидно са били неоснователни. Приложенията в Microsoft Office 365 се доставят на абонаментен принцип. През последните години компанията активно популяризира Office 365 и превърна модела за разпространение чрез абонаменти в основен за своя пакет от офисни приложения.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени