Настояват производителите на смартфони за 7 години поддръжка

По-дългият период ще попречи на кибепрестъпниците да експлоатират уязвимости в по-стари телефони

Германия повдигна въпроса за перода на поддръжка на смартфоните
Германия повдигна въпроса за перода на поддръжка на смартфоните Източник: Zonanews

Германия, най-голямата икономика в Европейския съюз, повдигна въпроса за удължаване на периода за поддръжка на смартфоните със софтуерни актуализации от страна на производителите. В момента смартфон-доставчиците осигуряват актуализации максимум от 3 до 5 години. Германското правителство обаче предлага този период да се увеличи до 7 години.

 

Федерално правителство преговаря с Европейската комисия и настоява, че ЕС трябва да изисква от производителите седемгодишен срок за актуализации на сигурността и поддръжка с резервни части за смартфоните, съобщава TechNews.bg. Удълженият период ще осигури на потребителите на смартфони цикъл на поддръжка, подобен на този на персоналните компютри.

 

Има две основни причини за подобно искане: контрол върху производството на смартфони в количествено отношение и безопасност. Разширената поддръжка щади околната среда чрез по-продължителна употреба на телефоните. В същото време устройствата ще останат защитени и функционални за около два пъти по-дълго време от сегашните 2,5-3,5 години.

 

По-дългият период на поддръжка ще попречи на кибепрестъпниците да експлоатират уязвимости в по-стари телефони, които понастоящем са постоянно изложени на риск от кибератаки.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени