Нацисткият режим в Русия: Искаме Meta (Facebook и Instagram) да бъде обявена за екстремистка организация

Москва планира да забрани достъпа до Instagram

Meta
Meta Източник: iStock

Генералната прокуратура на Русия е поискала от съда да обяви Meta, собственик на Facebook и Instagram, за екстремистка организация, съобщиха руските информационни агенции.

 

"В съответствие с Федералния закон "За противодействие на екстремистката дейност" Генералната прокуратура на Руската федерация изпрати до съда искане за признаване на Meta Platforms Inc. за екстремистка организация и да наложи забрана на дейността ѝ в Руската федерация", се казва в изявлението.

 

Генералната прокуратура е изпратила искане до Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации за ограничаване на достъпа до Instagram.

 

Искането идва на фона на информация, че гигантът в областта на социалните медии е преразгледал политиката си, за да позволи призиви за насилие срещу руски граждани на фона на военната офанзива на Москва в Украйна.

 

Руското посолство във Вашингтон призова правителството на САЩ да "обуздае" порива на Meta към "екстремизма".

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени