"Нетфликс" обмисля да ограничи споделянето на пароли

Тестът има за цел да провери дали хората, използващи акаунти в „Нетфликс“, са упълномощени за това

Нетфликс
Нетфликс Източник: Zonanews

Компанията за видео стрийминг "Нетфликс" изпробва мерки срещу споделянето на парола за гледане на филми от хора, които не са абонати на услугата, предаде Би Би Си. Някои потребители съобщиха, че виждат предупреждение, което гласи: "Ако не живеете със собственика на този акаунт, трябва да имате собствен, за да продължите да гледате".


Говорител на компанията съобщи пред Би Би Си, че тестът има за цел да провери дали хората, използващи акаунти в "Нетфликс", са упълномощени за това.


Все още не е взето решение дали това ще се разпространи из цялата мрежа. Първоначално потребителите ще могат да удостоверяват, че имат достъп до акаунта с код, изпратен със смс или имейл.


Стрийминг платформи, включително "Нетфликс", HBO Go, "Амазон Прайм" и "Дисни+" позволяват на потребителите повече от един профил в рамките на акаунта, но изискват те да бъдат ползвани само от хората от същото домакинство.


Източник: БНР

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени