Nokia и Samsung сключиха сделка за лицензирането на патенти

Двете фирми не разкриват финансовите параметри на споразумението.

Samsung
Samsung Източник: Zonanews

Nokia и Samsung сключиха сделка за лицензирането на патенти, които покриват нейните иновации при видео стандартите, обяви финландската компания за телекомуникационно оборудване, пише Investor.bg. Двете фирми не разкриват финансовите параметри на споразумението. Портфолиото на Nokia включва около 20 хил. патентни семейства, като над 3500 от тях са вписани като съществени за 5G технологията.


"Доволни сме, че постигнахме споразумение със Samsung, което допълнително потвърждава десетилетните инвестиции в развойна дейност на Nokia и приноса ѝ към мултимедийните стандарти и тези в областта на видео технологиите", коментира президентът на Nokia Technologies Джени Лукандер. Сделката е сключена само месеци след като конкурентът Ericsson заведе дело срещу Samsung в Съединените щати във връзка с плащания и лицензи за патенти.


Международната търговска комисия на Съединените щати миналия месец обяви, че ще започне разследване след твърденията на Ericsson, че Samsung е нарушила някои от нейните патенти, свързани с 4G и със следващото поколение телекомуникационни технологии – 5G.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени