Руската федерация ограничи News.Google на своя територия

Според съобщението тази мярка е била взета по настояване на генералната прокуратура на Русия

Гугъл
Гугъл Източник: Google

Достъпът до услугата News.Google е ограничен на територията на Руската федерация заради осигуряването на достъп до недостоверна информация за хода на "специалната военна операция" в Украйна. Това съобщи вчера руският медиен регулатор Роскомнадзор, цитиран от ТАСС.

 

Според съобщението тази мярка е била взета по настояване на генералната прокуратура на Русия. От регулатора отбелязаха, че руското законодателство предвижда наказателна отговорност за разпространяване на дезинформация за действията на въоръжените сили на Русия.

 

Администраторите на "Гугъл" потвърдиха, че "някои хора в Русия имат затруднения с достъпа до приложението Google News и уебсайта и това не се дължи на някакви технически проблеми от наша страна". От технологичната компания декларираха, че "работят усилено, за да запазят  услуги като News достъпни за хората в Русия възможно най-дълго", допълни Ройтерс. 

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени