Срив на клауд-услуга извади от строя популярни сайтове

Cloudflare увери, че вече е извършила необходимите възстановителни работи

Cloudflare
Cloudflare Източник: TechRadar

Голямо прекъсване в работата на глобалната облачна платформа Cloudflare направи недостъпни за известно време много уебсайтове по целия свят, съобщи Technews. Компанията се натъкна на подобен проблем и миналата седмица.

 

Засегнати, по-конкретно, бяха уеб-ресурси като Discord, Omegle, DoorDash, Crunchyroll, NordVPN и Feedly. Популярният новинарски портал The Register, услугите Zerodha, Medium.com, Groww, Buffer, iSpirt, Upstox и Social Blade също прекъснаха за известно време.

 

Освен това потребители съобщават за проблеми с достъпа до Coinbase, Shopify и League of Legends. "Потребителите могат да получат грешки или да изчакват при достъп до мрежата или услугите на Cloudflare”, казаха от американската компания, която се сблъска с прекъсвания в някои региони на света и миналата седмица.

 

Cloudflare обаче подчерта, че настоящият проблем не е от глобален характер, въпреки че засяга много региони. Компанията вече е извършила необходимите възстановителни работи и в момента услугите ѝ работят.

 

Основана през 2009 година, Cloudflare специализира в мрежи за доставка на съдържание (CDN), DDoS защита, сигурен достъп до ресурси и DNS сървъри. Главният ѝ офис се намира в Сан Франциско, а освен това има представителства в Европа и Сингапур.

Още от "Наука и технологии"

Смях в залата: Руското контраразузнаване открило официално оповестената и ежедневно рекламирана чатбот мрежа "eVorog" в

В понеделник например украинското министерство обяви, че eVorog вече е използван от почти 300 000 души и отново насърчи абонатите си да разкажат за него на своите познати в окупираните територии

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени