Twitter отново въведе правила за дезинформацията преди междинните избори в САЩ

Twitter ще приложи своята политика за гражданска почтеност, въведена през 2018 г., по отношение на предстоящите на 8 ноември избор

Twitter
Twitter Източник: Zonanews

Twitter отново ще задейства функции на своя сайт за популяризиране на точната информация във връзка с междинните избори в САЩ през ноември и ще се бори срещу фалшиви и подвеждащи публикации, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщение в блог на компанията.

 

Експерти по гражданските права и онлайн дезинформацията обвиняват социалната медия и технологичните платформи, че не правят достатъчно, за да предотвратяват разпространяването на фалшивата информация, включително твръдението, че президентът Джо Байдън не е победилият от изборите през 2020 година.

 

Twitter ще приложи своята политика за гражданска почтеност, въведена през 2018 г., по отношение на предстоящите на 8 ноември избори, когато ще се решава съдбата на всичките 435 места в Камарата на представителите на САЩ, както и на около една трета от стоте места в Сената. Политиката забранява на потребителите да публикуват подвеждащо съдържание, имащо за цел да убеди хората да не гласуват, както и твърдения, целящи да подкопаят общественото доверие в изборите, включително фалшива информация за резултатите.

 

Twitter за постоянно отстрани профила на Доналд Тръмп миналата година, позовавайки се на риск от "по-нататъшно подстрекаване към насилие", дни след като на 6 януари 2021 г. поддръжници на тогавашния президент щурмуваха Капитолия на САЩ.

 

Базираната в Сан Франциско компания, която заведе дело срещу милиардера Илон Мъск заради неговия отказ от споразумението на стойност 44 милиарда долара за придобиване на Twitter, каза, че е извършила тестове как да предотвратява подвеждащи текстове да бъдат препоръчвани на други потребители. В резултат на тестовете подвеждаща информация е била преглеждана 1,6 милиона по-малко за месец, добави компанията.

 

Действията за борба срещу дезинформацията, подобно на извършеното по време на президентските избори през 2020 г., включват информационни съобщения в профилите на потребителите, които предварително разобличават фалшивата информация, преди тя да се е разпространила онлайн. 

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени