Twitter с нов експериментален инструмент за подвеждащи публикации

Компанията казва, че тества функцията за "някои хора" в САЩ, Южна Корея и Австралия

Twitter
Twitter Източник: Zonanews

Нов и експериментален инструмент в Twitter ще позволи на потребителите да съобщават за "подвеждащи" публикации. Компанията казва, че тества функцията за "някои хора" в САЩ, Южна Корея и Австралия. С новия инструмент за "борба с дезинформацията" потребителите вече ще могат да докладват политически и здравни теми, с подкатегории за избори и туитове, свързани с Covid-19, съобщи TechNews.bg.


Инструментът ще допълва досегашните усилия за "проверка на фактите" и премахване на дезинформацията, които Twitter се постара да въведе през последната година и половина.


В момента не е ясно как ще се обработват докладваните публикации. За разлика от Facebook, която твърди, че използва "голяма мрежа от проверители на фактите", инициативите на Twitter изглежда по-тясно фокусирана. В собствен туит компанията заяви, че потребителите не трябва да очакват компанията да реагира или отговори на всеки сигнал.


"Отчетите ще ни помогнат да идентифицираме тенденциите, за да можем да подобрим скоростта и мащаба на нашата по-мащабна работа по дезинформацията", обясниха от фирмата.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени