Военни тестват бойни роботи-кучета

Анализът на бойните учения показа, че роботите изпълняват задачите си малко по-бавно от обучаващите се във военното училище

Роботите Spot по време на тестово учение
Роботите Spot по време на тестово учение Източник: Ouest-France / YouTube

Френските военни тестват различни бойни роботи във военно училище, включително "кучето" Spot на Boston Dynamics, на което са възложени за изпълнение разузнавателни задачи. Бойните учения на френската армия са включвали различни нападателни и отбранителни мисии. Отначало тези задачи се изпълнявани без роботи, а впоследствие в тях са включени и машините от рода на Spot, съобщава TechNews.bg.


Според коменданта на училището Жан-Батист Кавалер, двудневното учение дава възможност на военните да измерят добавената стойност на роботите при бойни действия. Boston Dynamics, от своя страна, е наясно, че нейният робот се използва за военни учения, но компанията твърди, че не знае повече подробности за мисиите.

 


Анализът на бойните учения показа, че роботите изпълняват задачите си малко по-бавно от обучаващите се във военното училище. Освен това батерията на робота се изтощава в средата на мисията. Роботите обаче могат да осигурят безопасността на войниците, като по този начин оправдават евентуалното им използване в реални бойни операции, където могат да подобрят начините за водене на битки.

Още от "Наука и технологии"

Само в Бургас ви очаква уикенд с истински роботи и специално аранжирани места за ефектно селфи

В бургаската Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, създадена по инициатива на кмета Димитър Николов, от тази есен се разкрива нова специалност – "Програмиране на изкуствен интелект"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени