Започнаха тестови изпитания на тунелите на Илон Мъск в Лас Вегас

В бъдеще шофьорите ще изчезнат, а самите автомобили ще се движат по-бързо – със скорост от 75 км/ч

Илон Мъск
Илон Мъск Източник: Creativecommons

След като в края на май The Boring Company, ръководена от Илон Мъск, започна тестови изпитания на тунелите LVCC Loop, построени под конгресния център в Лас Вегас, сега високоскоростното трасе влезе в комерсиална експлоатация, пише TechNews.bg.


От LVCC Loop вече се възползваха участниците в изложбата „Светът на бетона” – първото голямо събитие, което се проведе в конгресния център на Лас Вегас от началото на пандемията Covid-19.


За придвижване в тунелите се използват електромобили Tesla Model 3, Model X и Model Y със скорост от 64 км/ч и с помощта на водач от съображения за безопасност. Към момента работят два тунела с дължина всеки от тях 1,2 км, което е достатъчно за свързване на различните зали на конферентния център.


В бъдеще шофьорите ще изчезнат, а самите автомобили ще се движат по-бързо – със скорост от 75 км/ч. Засега през тунелите могат да се транспортират около 4 400 души на час, съобщи Teslarati. Очаква се пътникопотокът да се увеличи до 5050 души на час.

Още от "Наука и технологии"

Четворната коалиция провали археологическата дейност в Перперикон през тази година, но община Кърджали я спаси и финалът

На двадесетина метра от олтара на Дионис и останалите светилища, напълно е разкрит нов езически храм от III-IV в. , невероятно съхранен на височина на места до 3 м

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени