Българска ученичка стана световен шампион на международната олипмиада по английски език

Шестокласничката Мира Косева впечатли журито с креативни идеи, убедителна аргументация и отлично владеене на английски език

Мира Косева
Мира Косева Източник: Пресцентър на МОН

Шестокласничката Мира Косева спечели титлата "Глобален победител" на международната олимпиада по английски език Kangaroo Global Linguistics 2024 г. Тя спечели първо място в ниво A1 и завоюва най-високото отличие за България.

 

Мира е възпитаничка на 128. СУ "Алберт Айнщайн" в София. За състезанието е подготвяна от нейната учителка Цветана Николова. В международния кръг тя се състезава със свои връстници от цял свят. Надпреварата се проведе в Солун в дните между 4 и 6 октомври.

 

Българска ученичка стана световен шампион на международната олипмиада по английски език
Българска ученичка стана световен шампион на международната олипмиада по английски език Източник: Пресцентър на МОН

Българската ученичка представи страната ни изключително достойно, показвайки забележителни знания по английски език. В състезанието завърши с най-голям брой точки сред всички участници, което и донесе престижната титла – световен шампион.

 

Шестокласничката впечатли журито с креативни идеи, убедителна аргументация и отлично владеене на английски език, за което беше наградена със златен медал, две купи, сертификати и парична награда.

 

128. СУ е дългогодишен партньор в организирането на състезанието на национално ниво, като осигурява и участие на победителите на международния кръг.

Още от "Образование и религия"

Със заповед на министър Цоков 28 октомври е обявен за неучебен ден в училищата с изборни секции

Учебното съдържание по съответните предмети от този ден ще бъде преструктурирано от учителите, така че това да не се отрази на цялостния обучителен процес

Прочетете повече прочетете повече

Българският INSAIT с пробив в регулацията на ИС за изкуствен интелект

Институтът INSAIT към СУ "Св. Климент Охридски", Швейцарският федерален университет ETH Zurich, и компанията LatticeFlow AI разработиха първата в света рамка за съответствие със Закона на ЕС за изкуствен интелект

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени